donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Volksgezondheid: Bij symptomen laten testen!

lees ook ...

Veertienjarige stapt uit het leven

Een scholier van veertien heeft vanmorgen een eind gemaakt aan zijn leven door verhanging. Het gebeurde in zijn slaapkamer, waarvan het dak nog niet was voorzien van plafond. De jongen sloot zich e...

Het ministerie van Volksgezondheid laat de bevolking weten  wat te doen bij bepaalde symptomen. Dit vanwege het stijgende aantal COVID-19 gevallen.  Het ministerie geeft aan dat er ook gevallen van griep zijn die gedurende deze periode veel voorkomen. Het onderscheid tussen griep en covid-19 kan alleen gemaakt worden middels een COVID-19 test.

Griep komt in verschillende varianten voor en met de toename van het aantal COVID-19-besmettingen is het zeer aangeraden om te gaan swabben als iemand griep symptomen of verschijnselen heeft. Alleen door te testen kunnen we weten wat het in werkelijkheid is.

Wat doet u wanneer u één van deze verschijnselen heeft?

Koorts (ten minste 37,5°C) zonder duidelijk ander focus (of koortsig gevoel), Hoesten, Verlies van smaak of reuk, Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak, Diarree of braken, Misselijkheid, Vermoeidheid, Koude rillingen, Kortademigheid, Keelpijn,Verwardheid, Hoofdpijn (relatief vaak retro-orbitaal), Loopneus, Algehele malaise/algeheel onwel voelen, Rash, Bilaterale non purulente conjunctivitis, Inflammatie aan handen of voeten.

Het antwoord is: U belt uw huisarts of 178. U zult op basis van de klachten, informatie krijgen met betrekking tot het doen van een covid-19 test.

Het ministerie van Volksgezondheid attendeert de bevolking erop om zich aan de maatregelen te houden, te weten: mondmasker aandoenafstand houden van 1.5 m en handhygiëne in acht nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Volksgezondheid: Bij symptomen laten testen!