dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Volksgezondheid: Bij symptomen laten testen!

lees ook ...

Volgend maand is van Petten polder volledig verlicht

Van Petten polder in het district Nickerie is gedeeltelijk al negen jaar verstoken van elektriciteit volgens districtscommissaris Senrita Gobardhan. Dit deel zal binnenkort aangesloten worden op het ...

Het ministerie van Volksgezondheid laat de bevolking weten wat te doen bij bepaalde symptomen. Dit vanwege het stijgende aantal COVID-19 gevallen. Het ministerie geeft aan dat er ook gevallen van griep zijn die gedurende deze periode veel voorkomen. Het onderscheid tussen griep en covid-19 kan alleen gemaakt worden middels een COVID-19 test.

Griep komt in verschillende varianten voor en met de toename van het aantal COVID-19-besmettingen is het zeer aangeraden om te gaan swabben als iemand griep symptomen of verschijnselen heeft. Alleen door te testen kunnen we weten wat het in werkelijkheid is.

Wat doet u wanneer u één van deze verschijnselen heeft?

Koorts (ten minste 37,5°C) zonder duidelijk ander focus (of koortsig gevoel), Hoesten, Verlies van smaak of reuk, Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak, Diarree of braken, Misselijkheid, Vermoeidheid, Koude rillingen, Kortademigheid, Keelpijn,Verwardheid, Hoofdpijn (relatief vaak retro-orbitaal), Loopneus, Algehele malaise/algeheel onwel voelen, Rash, Bilaterale non purulente conjunctivitis, Inflammatie aan handen of voeten.

Het antwoord is: U belt uw huisarts of 178. U zult op basis van de klachten, informatie krijgen met betrekking tot het doen van een covid-19 test.

Het ministerie van Volksgezondheid attendeert de bevolking erop om zich aan de maatregelen te houden, te weten: mondmasker aandoen, afstand houden van 1.5 m en handhygiëne in acht nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Volksgezondheid: Bij symptomen laten testen!