zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van ROS tekent contract voor Jogging Track in Lelydorp

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden tijdens Zero Tolerance

Narco en NIU ( Narcotic Intelligence Unit)  hebben in het kader van Zero Tolerance, op 10 mei jongstleden een aanval gepleegd  op een adres in de omgeving van de Duisburglaan te Paramaribo, waar de dr...

Op 23 april heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) een contract getekend met het aannemingsbedrijf Ramlal N.V. voor de bouw van een Jogging Track in Lelydorp, gelegen in het district Wanica. De ceremonie vond plaats op het commissariaat Wanica Zuid-Oost in aanwezigheid van minister Gracia Emanuël, sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw, OD John Atida, ambassadeur Shankar Balachandran van India, deken der commissarissen Shafiek Goelaman en vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en het ministerie van Openbare Werken.

Dit project maakt deel uit van het Quick Impact Project van ROS, waarbij een synthetische trimbaan in Tuinstad te Lelydorp zal worden aangelegd. De financiering komt deels van de Indiase Ambassade en de Surinaamse overheid. Met dit project wil de regering de sportparticipatie in de gemeenschap vergroten en de gezondheid bevorderen. “Dit project geeft de gemeenschap hoop,” benadrukte de sportdirecteur. Ondanks financiële beperkingen is het ministerie volgens Touw Ngie Tjouw vastberaden gebleven om de doelstellingen van het Gericht Nationaal Sportbeleid te realiseren.

Minister Emanuël beschouwt de aanleg van de trimbaan als een belangrijke ontwikkeling voor het district en een waardevolle toevoeging aan het sportlandschap van Suriname. “Burgers kunnen op een veilige manier sporten en een gezonde levensstijl nastreven,” voegde ze toe. De bewindsvrouw bedankte de Indiase Ambassade voor de steun en kijkt uit naar verdere samenwerkingsmogelijkheden.

Ambassadeur Shankar Balachandran benadrukte het belang van dit project als teken van de groeiende samenwerking tussen Suriname en India. Hij wenste het ministerie en de gemeenschap van Lelydorp veel succes bij de uitvoering van dit project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van ROS tekent contract voor Jogging Track in Lelydorp