dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie van Openbare Werken streeft naar duurzame aanpak van wegen

lees ook ...

Looproute President bij presentatie jaarbegroting vrijhouden...

In verband met de presentatie van de jaarbegroting 2023/2024 op vrijdag 29 september aanstaande door de President van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santhokhi, wordt een beroep gedaan op de sa...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft plannen aangekondigd om landelijk wegen zowel duurzaam als efficiënt aan te pakken. Minister Riad Nurmohamed heeft het startsein gegeven voor de rehabilitatie van wegen in Paramaribo, als onderdeel van een groter pakket van wegen die aangepakt moeten worden. Het aannemingsbedrijf Baitali Group voert momenteel herstelwerkzaamheden uit aan de Lalla Rookhweg, onder toezicht van de Wegenautoriteit (WA).

Nurmohamed erkent dat veel wegen verwaarloosd zijn en dat er de afgelopen jaren veel klachten zijn ontvangen vanuit de samenleving. Hij benadrukt dat het aantal klachten zal verminderen naarmate er meer wegen worden aangepakt en er materiaal wordt ingezet om verschillende buurten te helpen.

Het onderhouden en rehabiliteren van zandwegen wordt als een grote uitdaging gezien, maar de minister belooft zichtbare veranderingen door de aanschaf van materieel en de implementatie van duurzaam beleid. OW heeft al lapwerk verricht aan asfaltwegen in verschillende buurten.

Minister Nurmohamed legt uit dat er soms lapwerk nodig is, maar dat er ook professioneel werk en grotere duurzame projecten worden uitgevoerd. Sinds 2020 zijn er belangrijke infrastructuurprojecten gestart, zoals de weg naar Ricanaumofo (Moengo, Marowijne), de weg naar Nickerie en de Pandit Tilakdharieweg (Commewijne). Deze projecten zijn van cruciaal belang voor transport, toerisme en productie, en zullen binnenkort worden voltooid.

De bewindsman benadrukt dat elk district aandacht zal krijgen en noemt specifiek Saramacca en Wanica als focusgebieden. Hij is verheugd dat er middelen beschikbaar worden gesteld voor dergelijke projecten en meldt dat er voor 2023, 2024 en 2025 pakketten worden samengesteld met wegen die aangepakt moeten worden.

Hoewel het niet mogelijk is om alle wegen in Suriname in 2023 te verbeteren, vraagt hij geduld van alle buurten, aangezien elk gebied zijn kans zal krijgen binnen het duurzame beleid dat wordt geïmplementeerd met behulp van innovatieve technologieën.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Openbare Werken streeft naar duurzame aanpak van wegen