woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Openbare Werken focust op bouwprojecten en duurzaam afvalbeheer

lees ook ...

China schenkt US$ 130.000 aan Surinaamse rampenbeheersing en...

Op 15 februari 2024 werd op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een belangrijke ceremonie gehouden waarbij de Volksrepubliek China een ...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft het jaarverslag van 2023 gepresenteerd, waarin vooral de beleidsrealisaties en activiteiten van verschillende directoraten, evenals belangrijke projecten in planning, worden belicht. Het verslag werd op 27 december 2023 aan het publiek voorgesteld.

De presentatie behandelde onderwerpen zoals het personeelsbeleid van 2023, het capaciteitsopbouwprogramma en de activiteiten van diverse directoraten, waaronder Bouw- en Stedenbouwkundige Werken, Civieltechnische Werken, Onderzoek en Dienstverlening, en Openbaar Groen. Tijdens het overzicht van het personeelsbeleid kwam naar voren dat er een tekort is aan hoog en topkader. Om hierop in te spelen, werd een capaciteitsopbouwprogramma geïmplementeerd met 15 trainingen en 5 infosessies, gericht op het verbeteren van de werkattitude en werkhouding.

De presentatie vanuit de verschillende directoraten omvatte informatie over bouw- en verkavelingsvergunningen, het Landelijk Woningbouw Project, het Social Housing Project (project 350), en de verbetering van de infrastructuur en ontwatering voor bouwkavels. Daarnaast werden resultaten gepresenteerd van het Burgerinformatie Unit/Rechtsaangelegenheden, de wegenrehabilitatie, trenzen en lozingen, en de rehabilitatie van sluizen, gemalen en kanalen in het hele land. De ontwatering van het Academisch Ziekenhuisgebied is aanzienlijk verbeterd.

Een uiteenzetting van lopende grote infrastructurele werken, zoals de bouw van de brug over de Corantijnrivier, aanpak van de Waterkant, verwijdering van de Goslar, een tweede brug over de Surinamerivier, baggerprojecten, en de aanleg van de weg naar Apoera, werd ook gepresenteerd. Plannen voor afvalbeheer, inclusief recycling en waste-to-energy technieken, werden eveneens bekendgemaakt. Het jaarverslag werd overhandigd door Wiresh Mahabier van de ministeriële plan-unit aan OW-minister Riad Numohamed.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Openbare Werken focust op bouwprojecten en duurzaam afvalbeheer