zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
4
(1)

Ministerie van Onderwijs oriënteert zich in ondergelopen gebieden

lees ook ...

BIBIS zet zich in voor neonatale zorg: rijkelijke schenking ...

Op donderdag 7 december 2023 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) royaal bijgedragen aan Stichting Su Aid. De stichting, opgericht...

De taskforce en het Bureau Onderwijs Binnenland (BOB) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) hebben onlangs een oriëntatiebezoek gebracht aan de ondergelopen scholen in de gebieden Brokopondo en Boven-Suriname.

De scholen in deze gebieden zijn na de paasvakantie niet opengesteld. De reden hiertoe is dat het ministerie heeft gekeken naar de wateroverlast en de ingrijpende gevolgen daarvan zoals de ondergelopen looppaden, het drinkwaterprobleem, de infrastructuur naar de scholen toe en ondergelopen dorpen van waaruit de leerlingen de school moeten bereiken.

Alhoewel het ministerie berichten, video’s en foto’s over de situatie in deze gebieden heeft gekregen, heeft het toch besloten om zich er zelf te oriënteren, waardoor de juiste besluiten genomen kunnen worden. Tijdens dit bezoek heeft de delegatie gesprekken gevoerd met schoolleiders en leerkrachten over hun bevindingen over de herstart van de scholen.

De EBG-school te Balingsoela is ernstig door de wateroverlast getroffen. Er is in het dorp een krutu belegd met het traditioneel gezag, waarbij er diverse locaties in het dorp toegewezen werden om de leerlingen op te vangen. Staatsolie heeft materiaal toegezegd om op deze locaties lokalen in te richten, zodat de leerlingen zo spoedig mogelijk het onderwijsproces kunnen hervatten tot dat het water volledig weggetrokken is.


Ook de scholen in het Boven-Surinamegebied zijn gesloten. Te Goejaba is er een kreek die stroomt tussen OS Goejaba 2 en het dorp. Hoewel deze school niet onder water gelopen is, was de school gesloten. De leerlingen moeten deze kreek oversteken om de school te bereiken. De evacuatie van de leerkrachten was nodig, omdat niet te overzien was wat er zou gebeuren.

Het is de bedoeling dat de delegatie de verkregen informatie evalueert en bespreekt, zodat er een besluit genomen kan worden in verband met de herstart van het onderwijsproces in de gebieden Brokopondo en Boven-Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Onderwijs oriënteert zich in ondergelopen gebieden