maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Onderwijs heeft gesprek met FOLS

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), onder leiding van Marcellino Nerkust en het directieteam van ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) hebben op vrijdag 11 november met elkaar gesproken. De aanleiding was een brief, die de FOLS naar minister Marie Levens heeft gestuurd in verband met enkele brandende vraagstukken.

Namens het ministerie zaten aan bij de bespreking: Natasia Bennanon (directeur Administratief en Technisch Beheer), Gracia Valies-Ormskirk (directeur Beroepsonderwijs), Vernon Kersout (namens de directeur Algemeen Vormend Onderwijs, Sherida Zalman-Bergraaf) en Sharon Pelswijk (hoofd Personeelszaken).

De FOLS heeft onder andere aandacht gevraagd voor een permanente educatietoelage voor de parttime leerkrachten, een toelage voor afstandsonderwijs, secundair pakket, kledingtoelage, meubilairtekort, doorstroming en overvolle klassen.

Vanuit het minOWC is aangegeven dat de leiding van het ministerie zich sterk maakt om ook de parttime leerkrachten in aanmerking te doen komen voor de permanente educatie toelage. De voltijdse leerkrachten ontvangen de permanente educatietoelage wel. maar de toelage voor afstandsonderwijs zou nu moeilijk uitvoerbaar zijn ten behoeve van de parttime leerkrachten. Op 28 november zullen partijen zich hierover buigen.

Ook de brief van 15 juni 2022 waarin de FOLS aandacht vraagt naar haar secundair pakket zal integraal worden besproken. FOLS helpt minOWC nadenken over de kleding voorschriften voor leerkrachten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Onderwijs heeft gesprek met FOLS