woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Onderwijs betreurt staking; belooft snelle betaling aan bushouders

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft met verbazing gereageerd op de plotselinge stakingsacties aangekondigd door de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), die op 22 maart 2024 tot gevolg hadden dat alle bussen en boten niet operationeel waren. Deze onvoorziene staking heeft aanzienlijke verstoringen veroorzaakt binnen het onderwijsveld, waardoor zowel docenten als studenten zijn getroffen.

Vooral nu, een kritische periode waarin op basisscholen peilingstoetsen en op middelbare scholen repetities en schoolonderzoeken worden afgenomen, voelt het ministerie de impact des te meer. Het ministerie betreurt deze situatie ten zeerste, temeer omdat de OBS op de hoogte was gebracht van de reeds voltooide administratieve processen die de weg vrijmaken voor de betalingen. Het is bekend dat de overheid rond deze tijd van de maand ook aan haar financiële verplichtingen moet voldoen ten opzichte van overheidsdienaren en andere betrokken partijen.

In een poging om de verstoringen te minimaliseren en het onderwijsproces zo snel mogelijk te normaliseren, heeft het ministerie aangegeven, dat er stappen worden ondernomen om de betalingen aan de OBS in de komende week te realiseren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Onderwijs betreurt staking; belooft snelle betaling aan bushouders