maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van NH implementeert hernieuwbare energieprojecten in Suriname

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) voert momenteel het IDB-financieringsproject SU-G1001 uit, dat tot doel heeft hernieuwbare energievoorziening en energie-efficiëntie te bevorderen in zowel urbane als rurale gebieden. Onlangs vonden er drie belangrijke contractondertekeningen plaats met de aannemers Elgawa N.V., Flux Electrical Engineering N.V. en Led Source Experts, op respectievelijk 25 en 26 januari, bij het hoofdkantoor van het ministerie.

Elgawa is geselecteerd om een 5 kilowatt on-grid zonnepaneelsysteem op te zetten op het sportcomplex SOSIS, met de mogelijkheid om overtollige energie aan de distributielijn van de EBS te leveren. Flux Electrical Engineering zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van standalone off-grid zonnesystemen in de dorpen Wanhatti in Marowijne en Baku in Brokopondo. Deze systemen zullen energie leveren aan de woningen van leerkrachten en scholen in de dorpen.

Led Source Experts, het derde bedrijf dat is gecontracteerd, zal SOSIS en de genoemde dorpen voorzien van energie-efficiënte straatverlichting.

De keuze voor SOSIS is gemaakt vanwege de behoefte aan adequate verlichting om de publieke toegankelijkheid te bevorderen. Voor Baku en Wanhatti is gekozen om hernieuwbare energie te leveren ter ondersteuning van dagelijkse onderwijsactiviteiten en voor een betere accommodatie van leerkrachten en leerlingen. Dit omvat onder andere de installatie van een inverter koelkast in de woning van leerkrachten en een inverter airconditioning in de bibliotheek van de school.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van NH implementeert hernieuwbare energieprojecten in Suriname