zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van LVV begeleidt ondernemer bij opzetten bedrijf

lees ook ...

A new commander wants Military Police to be more visible in ...

Following a formal flag-transfer ceremony witnessed by Defense Minister Krishna Mathoera and other officials, Major Roy Samuels has assumed command of the Military Police Corps of the Surinamese Natio...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) doet haar best om de Landbouw in stad en district tot ontwikkeling helpen brengen. Eén van de manieren waarop dit  gebeurd, is door het geven van voorlichting. Een agrarisch bedrijf in Perica, Marowijne is kort geleden gestart met activiteiten, nadat het eerst informatie had ingewonnen bij LVV Marowijne.

De bedoeling van het bedrijf is om  plantenkassen op te zetten waarbij gebruik gemaakt zal worden van het hydroponic systeem om verschillende soort groenten te telen. Verder heeft het bedrijf een aanplant bananen op het terrein. De directeur Robert Saffoe zegt ook een pluimveebedrijf te willen opzetten met 4000 slachtkippen, wat met de hulp van LVV Marowijne die hem tot nu heeft ondersteund, zeker zal lukken. Hij zegt hen daarvoor zeer erkentelijk te zijn en  hij is er van overtuigd dat hij op hun verdere ondersteuning mag rekenen bij de voortzetting van zijn onderneming.

Ermond Kromopawiro, ressortsleider van Marowijne en dierenarts Kartodiwongso van het ministerie van LVV hebben de heer Saffoe begeleidt bij het opzetten van zijn bedrijf. Dit samengaan van de publiek en private sector is deel van het plan van aanpak die het ministerie van LVV heeft voor de agribusines.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van LVV begeleidt ondernemer bij opzetten bedrijf