zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
4
(4)

Ministerie van Financien krijgt de wind van voren

lees ook ...

Surinaamse regering betaalt begrafeniskosten slachtoffers Ma...

De regering-Santokhi heeft besloten tegemoet te komen aan het verzoek van de nabestaanden van de slachtoffers die hun leven verloren in het Matawai-gebied. Waarnemend president Ronnie Brunswijk bevest...

Het ministerie van Financien heeft vandaag een folder op de facebook pagina van Financien geplaatst met de bekendmaking dat de salarissen over de maand mei al zijn gestort. De reacties van de medewerkers waren niet mis en het wordt u niet onthouden. Enkele opmerkingen van het financienpersoneel enige uren na plaatsing:

Iemand zegt:”Stelt niets voor. Morgen is het al op.” Een ander: “Is de covidsteun gestort, er waren mensen die nog zouden krijgen,”. Iemand vraagt: “Achterstallige covidsteun?? Is die ook verdampt!!??….”

“Dat heb ik niet gevraagd, toch stel je me op de hoogte dat het al gestort is”, geeft iemand anders aan. “Bingo!”, klinkt er één positief geluid. “Wanneer krijgt Paramaribo kinderbijslag geld”, vraagt iemand anders.

De volgende persoon windt zich op over de ‘muggenzifterij’ van het ministerie. Hij zegt klaar en duidelijk waarom dit mis is. Hij schrijft:

“Is een rotzooi in dit k”te land!!!! Alleen in Suriname halen gasten bij de overheid het in hun hoofd om te muggenziften met ‘uw salaris is al gestort’. Heb je ooit IAM-RGM of Fernandes of Kirpalani of Kuldipsingh zien bekendmaken ‘dat ze al salaris gestort hebben’???? Dringen advies aan al die overheidsinstanties en of figuren in overheidsdienst die zich bezig houden met dit soort clowneske opvoeringen: ‘KAP ER ONMIDDELIJK MEE!!!!’  Dit soort norm afwijkende gedragingen zijn super onprofessioneel én druisen regelrecht in tegen de gedragscode van behoorlijk bestuur

Een ander zegt:
“Waarom kunnen de ministers en de hoogbekleeders niet hetzelfde salaris krijgen wat wij als de kleine man krijgen, zodat zij kunnen zien dat het salaris onmogelijk is voor een hele maand. Hoe overleeft men met zo een salaris, huur, swm, ebs, internet, benzine, bus tarief, levensmiddelen, ziekte kosten ga zo maar door. Kan de president er wat aandoen?”

Weer een ander:
“Wanneer worden de parttimers betaald die hun krachten hebben gegeven in de covid pandemie mbt het vaccineren gebeuren bij Zorghotel. We zijn sinds december t/m de sluiting van de tent in maart, niet uitbetaald.”

Dit was een kijkje in het leven van de ambtenaar en in de aanstellerij van het ministerie van financien alsof zij iets groots hebben volbracht, maar de Covid parttimers nog niet hebben uitbetaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Financien krijgt de wind van voren