dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie van EZ herstelt communicatie na controverse rond bandenzaken

lees ook ...

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & J...

De afgelopen week heeft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) inspecties uitgevoerd bij bandenzaken, als onderdeel van het streven naar regulering en het voorkomen van prijsopdrijving.

Het ministerie betreurt echter dat er onjuist is gehandeld ten opzichte van bandenzaken die gesloten waren door de Economische Controle Dienst (ECD). Hierbij zijn beelden gebruikt waarop de zaak, de ondernemer en zijn naam te zien waren, wat ingaat tegen het recht op privacy van de ondernemer. Na onderzoek zijn de bandenzaken inmiddels weer heropend. Minister Rishma Kuldipsingh van EZ heeft in constructief overleg afspraken gemaakt met de ondernemers en importeurs, waardoor de communicatie tussen beide partijen is hersteld.

Op dit moment is er nog geen vastgestelde kostprijscalculatie voor tweedehandse banden door de afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) van het ministerie van EZ. Hier wordt momenteel aan gewerkt en binnen anderhalve week zal hierover meer bekend worden gemaakt door het ministerie. De ondernemers en importeurs hebben aangegeven dat ze voorstander zijn van regulering, maar dat dit wel op correcte wijze moet gebeuren. Het ministerie is het hiermee eens en roept ondernemers op om zich te houden aan de wetgeving omtrent prijsopdrijving en andere economische delicten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van EZ herstelt communicatie na controverse rond bandenzaken