maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van EZ biedt personeel training in basisvaardigheden ondernemerschap

lees ook ...

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn over...

Het Directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het personeel van het ministerie voorzien van een training genaamd “Basisvaardigheden Ondernemerschap”, waarvoor er een aanzienlijke vraag was vanuit het personeel. Deze interne training heeft als voornaamste doel het stimuleren van ondernemerschap, met als uiteindelijk doel de economie van Suriname te bevorderen. De training zal plaatsvinden op maandag 20 mei, dinsdag 21 mei en donderdag 23 mei in de vergaderzaal van het ministerie.

Karishma Mathoera, Directeur Ondernemerschap (DO), heeft haar tevredenheid en trots geuit over de grote belangstelling van het personeel voor deze training. Volgens haar zijn al ongeveer 300 personen, zowel potentiële als opkomende ondernemers, reeds getraind. Mathoera benadrukt dat deze training gericht is op het helpen van het personeel om hun ondernemingen professioneler en winstgevender te maken. Bovendien kan deze training waardevol zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling, met name in situaties waarbij een economische omslag nodig is. Mathoera onderstreept het belang van investeren in zelfontwikkeling en kennisverwerving voor ondernemers. Ze merkt op dat het ministerie ook fondsen beschikbaar stelt om ondernemers te ondersteunen bij het efficiënter en professioneler op de markt brengen van producten en diensten. Deze ondersteuning kan ondernemers in staat stellen om te exporteren, wat kan leiden tot een gezondere balans tussen import en export voor het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van EZ biedt personeel training in basisvaardigheden ondernemerschap