dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Economische Zaken stelt maximale prijzen in voor aardappelen en uien

lees ook ...

Zorgwekkende suïcidecijfers onderstrepen belang van mentale ...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral door de impact van de COVID-19- pandemie. Deze crisis benadrukte dat iedereen op zijn tijd zorg nodig heeft, zo...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft vastgesteld dat consumenten niet meer dan SRD 56,80 per kilo aardappelen en SRD 71,20 per kilo uien hoeven te betalen. Deze maximale consumentenprijzen zijn opgenomen in de publicatielijst van het ministerie. Winkeliers zijn verplicht om deze basis- en strategische goederen niet voor een hoger bedrag te verkopen dan wat is vastgesteld.

Voor aardappelen en uien geldt, net als voor andere basisgoederen op de lijst, een strikte maximale prijs. Het ministerie heeft gemerkt dat er op sociale media foto’s circuleren waarop aardappelen en uien worden aangeboden voor respectievelijk SRD 100 en SRD 80, wat boven de vastgestelde prijzen ligt.

Het ministerie roept de samenleving op om namen van winkels die aardappelen en uien boven de vastgestelde prijzen verkopen, door te geven aan de Economische Controle Dienst (ECD). Meldingen kunnen worden gedaan bij de afdeling Consumentenzaken van het ministerie via het verkorte nummer 1940 of via WhatsApp op +59878530915.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Economische Zaken stelt maximale prijzen in voor aardappelen en uien