zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Defensie haalt achterstand bevorderingen in

lees ook ...

President Santokhi: “Onrust draagt bij aan koersontwik...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag tijdens een openbare vergadering van het parlement aangegeven, dat onrust een belangrijke factor is die bijdraagt aan de koersontwikkeling in het land....

Het ministerie van Defensie is bezig achterstanden in de bevorderingen van manschappen van het Nationaal Leger en medewerkers in te lopen dit jaar.  “We hopen dat af te kunnen hebben, zodat we volgend jaar kunnen beginnen met het op tijd geven van bevorderingen”, zei Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie bij de bevorderingsplechtigheid in de Memre Buku Kazerne.

Op woensdag 22 september 2021 zijn 243 militairen bevorderd naar een naast hogere rang. Uit deze groep zijn 44 sergeanten bevorderd tot sergeant 1ste klasse, 44 korporaals tot korporaal 1ste klasse, 69 manschappen gaan van soldaat 1ste klasse naar korporaal en 86 soldaten naar soldaat 1ste klasse. Naast deze groep militairen is een vrouwspersoon bevorderd tot onderofficier. Minister Mathoera stelt dat elke militair en elke medewerker die aanspraak maakt op een bevordering, gratificatie of een medaille, die op tijd moet krijgen. “Er mag geen enkel excuus zijn om u datgene te geven waarop u rechtens aanspraak maakt”, benadrukte de bewindsvrouw.

Waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Henri van Axeldongen, zei dat sinds de uitbraak van Covid-19 in Suriname in maart 2020 het Nationaal Leger geen bevorderingen op grote schaal heeft gehad. “Vandaag is de dag dat wij weer een aantal militairen kunnen bevorderen. Dat is voor ons een mijlpaal”, gaf de legerfunctionaris aan. Er moeten volgens hem nog wat resterende bevorderingen plaatsvinden en hij is ervan overtuigd dat dit rond zal komen.

Zowel kolonel Van Axeldongen als minister Mathoera vroeg de manschappen die nog niet bevorderd zijn om wat geduld. “Dit is de eerste stap naar een naast hogere rang, maar niet het einde. Dit moet de motivatie zijn die je moet drijven om je als militair professioneler op te stellen”, richtte de waarnemend bevelhebber zich tot de bevorderden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Defensie haalt achterstand bevorderingen in