zaterdag 16 januari 2021
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Defensie doet mee aan ‘Orange the World’

lees ook ...

President Santokhi ontvangt adviesrapport van Commissie Dias...

De presidentiële commissie Diasporakapitaal en Diasporabank die in oktober 2020 door president Chan Santokhi was geïnstalleerd is klaar met het adviesrapport. Deze commissie had onder meer als taak on...

 De ‘Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen’ op 25 november,  werd door de Verenigde Naties ingesteld  ter herinnering aan de brute moord op drie politieke activistes in 1960 in de Dominicaanse Republiek. Suriname maakt sinds 2015 deel uit van de hieraan  verbonden internationale campagne ‘Orange The World’.

Met deze campagne wordt er internationaal aandacht gevraagd voor het terugdringen van geweld tegen vrouwen. De wereldwijde campagne start dit jaar op 25 november en duurt tot 10 december 2020. De defensieorganisatie zal haar  ondersteuning aan deze campagne tonen door symbolisch een oranje strik op te doen.

Deze strik is op dinsdag 24 november aan het defensiepersoneel verstrekt om vanaf donderdag 26 november tot en met donderdag 10 december 2020 op de kleding te bevestigen. Het ministerie van Defensie erkent dat elk individu, ongeacht sekse of plaats in een organisatie of samenleving, het recht heeft op bescherming tegen geweld. Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd.

Het is een goede stap in de richting als het voor een ieder, altijd en waar dan ook, mogelijk is om laagdrempelig toegang te krijgen tot hulp. Het ministerie van Defensie wil het daarom niet slechts bij deze campagne houden. Zij wil dat de Defensie-organisatie zich richt op het doorbreken van het taboe op melden door meer voorlichting te geven en daardoor awareness te kweken. Er zijn ook voorbereidingen gaande voor het opzetten van een veilige en laagdrempelige  unit waar men terecht kan voor melding van en hulp voor geweld op de werkvloer. – culturu.com

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- advertentie --

meer Suriname

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders

De 105e geboortedag van d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Ministerie van Defensie doet mee aan ‘Orange the World’