dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Defensie boekt grote bezuinigingen en plant investeringen

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aanzienlijke besparingen gerealiseerd op haar jaarbegroting, wat ruimte biedt voor nieuwe investeringen in het defensieapparaat. Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie maakte dit bekend tijdens een persconferentie op dinsdag 18 juni 2024, waarin zij de actuele ontwikkelingen en behaalde resultaten van haar ministerie presenteerde. De minister benadrukte het beleid van haar ministerie om meer balans te brengen in de begroting.

Een significante bezuiniging werd bereikt door het personeelsbestand met twintig procent te verminderen, wat neerkomt op ongeveer 950 personeelsleden minder op de betaalrol. “Deze maatregel heeft ons een besparing van SRD 200 miljoen opgeleverd, waardoor we nu kunnen investeren in ons leger,” aldus minister Mathoera. Het ministerie zal in juli starten met de opleiding van 150 nieuwe rekruten en is van plan een marineschip aan te schaffen via een lease-overeenkomst die het departement zelf zal betalen. Na zes jaar zal het schip eigendom worden van Defensie. “Dit stelt ons in staat om te voorzien in een waardig schip voor onze marine,” voegde de minister toe.

Daarnaast wordt er prioriteit gegeven aan de ondersteuning van ex-militairen via de Stichting Re-integratie Ex-Militairen (SREM). Deze groep, die tijdens moeilijke periodes hun krachten hebben gegeven, wordt ondersteund door verschillende maatregelen zoals verhogingen van de resocialisatietoelage en invaliditeitstoelage. Ook wordt er via het sociaal beleid, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), hulp geboden aan deze groep. Minister Mathoera benadrukte dat de koppeling met het sociaal beleid het gemakkelijker maakt om deze steun te realiseren.

De minister kondigde ook aan dat het HRM-systeem volledig geautomatiseerd zal worden, wat zal leiden tot meer efficiëntie en effectiviteit binnen het ministerie. Verder worden er trainingen aangeboden aan ex-militairen, zoals koelmontage trainingen aan het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO).

Met deze maatregelen en investeringen streeft het ministerie naar een sterker en efficiënter defensieapparaat, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor de ondersteuning en re-integratie van ex-militairen die hebben bijgedragen aan de veiligheid van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Defensie boekt grote bezuinigingen en plant investeringen