dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3.3
(3)

Ministerie van Biza verbrandt oude documenten CBB voor opruiming en veiligheid

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft oude documenten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verbrand op mast 43 in het district Para. Onder het toezicht van het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, Biza-personeel en CBB-personeelsleden, werd op aangeven van de CBB-directeur, Anastatia Kanapé-Pokie, het vuur aangestoken door de directeur van Biza, Mohamad Eskak, voor de verbranding van kwitantie registers, misprints van paspoorten, noodpaspoorten en vervallen paspoorten.

Directeur Eskak geeft aan dat deze documenten op verschillende Bureaus voor Burgerzaken landelijk lagen en moesten worden opgeruimd. Het betreft met name kwitantie registers van 2005 tot 2019, waaronder 37660 kwitantie registers en 720 paspoorten met misprints, vervallen noodpaspoorten en vervallen paspoorten, die verspreid waren over verschillende Bureaus voor Burgerzaken en nu worden vernietigd. Hij benadrukt dat het ministerie zorgvuldig heeft gelet op de veiligheid van mens en natuur bij het kiezen van deze locatie voor de verbranding. “Dit proces waarborgt niet alleen de veiligheid, maar voorkomt ook ongeoorloofd gebruik van de documenten, waarvan sommige een nieuw leven zouden kunnen leiden als ze op een andere manier zouden worden verwijderd.”

Santooskoemar Ganesh, Hoofd Financiële Zaken CBB, verklaart dat dit niet de eerste keer is dat het CBB betrokken is bij een opruimingsproces. Het eerste verbrandingsproces vond plaats in 2014, waarbij documenten vanaf het oprichtingsjaar van het CBB tot en met 2004 werden verbrand. Een zorgvuldige operatie waarbij opruimen, het opmaken van een proces-verbaal en interne controleprocedures werden gevolgd. Het CBB ontving talloze klachten van verschillende Bureaus voor Burgerzaken over documenten die niet meer van toepassing zijn voor de dienstverlening. Deze ophoping veroorzaakte ruimtegebrek, een rattenplaag en ander ongedierte waarmee het personeel van de Bureaus voor Burgerzaken werden geconfronteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Biza verbrandt oude documenten CBB voor opruiming en veiligheid