maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie van AWJ versterkt banden met districtscommissarissen voor jeugdbeleid

lees ook ...

Dodelijke schietpartij in Paramaribo-Noord: twee Guyanezen d...

Gisteravond zijn twee mannen doodgeschoten in de Rubenstraat in Paramaribo-Noord. Beiden vertonen meerdere schotwonden aan hun lichaam en zijn van Guyanese nationaliteit. Op de plaats delict werd e...

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft een belangrijke stap gezet in de richting van een sterker jeugdbeleid door recentelijk het korps van districtscommissarissen (dc’s) in te lichten over zijn missie en activiteiten. Deze zet erkent de cruciale positie van de dc’s in de implementatie van het jeugdbeleid binnen hun respectievelijke districten, inclusief de activiteiten gerelateerd aan Jeugdcentra.

Tijdens deze bijeenkomst werd de noodzaak van een solide en productieve samenwerking tussen de partijen besproken, gericht op het verbeteren van de landelijke uitvoering van jeugdgerelateerde activiteiten. Het onderdirectoraat lichtte zijn aanpak toe, die gericht is op het versterken van buurten om zelfstandig uitdagingen te identificeren en aan te pakken, waarbij nadruk werd gelegd op het belang van samenwerking met lokale leiders voor succesvolle planning en implementatie.

Verder werd het belang van de zichtbaarheid van Jeugdcentra in de districten benadrukt, waarbij aan dc’s werd gevraagd om te assisteren bij het vinden van geschikte locaties voor deze initiatieven. De response van de districtscommissarissen was positief; zij erkenden de urgentie van een gezamenlijke aanpak voor jeugdvraagstukken en zegden initiële steun toe door het aanwijzen van contactpersonen voor verdere samenwerking. Er zijn plannen voor oriëntatiebezoeken aan de districten om deze samenwerking verder vorm te geven.

De bespreking werd geleid door Meryl Maes, de onderdirecteur van Jeugdcentra bij AWJ, met ondersteuning van staffunctionarissen Maverick Kromosoeto en Melissa Pinas, die beiden actief zijn binnen het onderdirectoraat. Dit initiatief markeert een belangrijke stap voorwaarts in het versterken van de inspanningen om de jeugd binnen de districten van het land te ondersteunen en te ontwikkelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van AWJ versterkt banden met districtscommissarissen voor jeugdbeleid