zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie van AWJ betrekt nieuw onderkomen in voormalig ‘hotel Babylon’

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft een nieuwe fase ingeluid met de ontvangst van de sleutels van hun nieuwe locatie aan de Lalla Rookhweg 25, voorheen bekend als ‘hotel Babylon’. Deze belangrijke mijlpaal werd gevierd met een symbolische eigendomsoverdracht op dinsdag 26 maart 2024, waarbij notaris Akash Punwasi de transportakte officieel overhandigde aan minister Steven Mac Andrew. De juridische afronding van deze transactie vond plaats in december 2023.

Minister Mac Andrew uitte zijn dankbaarheid naar het ministeriële team voor hun inspanningen gedurende meer dan een jaar om dit resultaat te bereiken. Hij benadrukte dat het ministerie, na de verkoop van het historische Elisabeth Samson huis, eindelijk weer een eigen plek heeft. Ondanks de vreugde, merkte hij op dat er rondom de aankoop enige controverse was door de verspreiding van onware informatie, wat een schaduw wierp op deze gebeurtenis. Hij bedankte eveneens de notaris en de makelaar voor hun rol in het soepele verloop van de aankoop.

Met de sleutels nu in handen, is minister Mac Andrew klaar om het personeel te verwelkomen in hun nieuwe werkomgeving. De verhuizing van enkele afdelingen, die tijdelijk waren ondergebracht aan de Franchepanestraat, naar het nieuwe pand is reeds gepland voor de komende dagen. Dit volgt op de noodgedwongen thuiswerkperiode van het grootste deel van het personeel, nadat het ministerie twee maanden geleden het gehuurde pand aan de Eduard Brumastraat moest verlaten. De aankoop van het nieuwe pand heeft de nodige tijd in beslag genomen, vanwege de strikte naleving van de financiële regels, aldus Mac Andrew.

Het vorige pand van het ministerie, gelegen aan de Wagenwegstraat en bekend als het huis van Elisabeth Samson, werd in november 2013 verlaten door dringend benodigde reparaties en uiteindelijke verkoop in 2021 na aanhoudend verval.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van AWJ betrekt nieuw onderkomen in voormalig ‘hotel Babylon’