vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Arbeid viert vandaag 51ste verjaardag

lees ook ...

Erlan Sleur wil gezond regenwoud voor Inheemsen en de wereld...

Milieuactivist Erlan Sleur vraagt aanpak vanuit de overheid om bedreigingen van grondgebieden van inheemsen tegen te gaan en om het Surinaamse milieu te beschermen, In dit kader heeft hij op 08 august...

Het ministerie van Arbeid, die nu ook de directoraten Werkgelegenheid en Jeugdzaken in haar portefeuille heeft, herdenkt vandaag haar 51 jarig bestaan. Minister Rishma Kuldipsingh zei vanmorgen dat er een beleid wordt gevoerd dat zal zorgen voor bevordering van arbeid waarbij er ook werkgelegenheid wordt gecreëerd. Bij het jeugdbeleid ligt de focus op preventieve begeleiding en bescherming van de jeugd.

Bij het overnemen van de leiding van het ministerie het vorig jaar, gaf de bewindsvrouw aan dat alle werkarmen van het ministerie nieuw leven zal worden ingeblazen. Enkele van de werkarmen zijn: de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging (SIVIS) en Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC).

Vanaf het aantreden van de regering zijn er verscherpte inspecties gehouden door het Directoraat Arbeidsinspectie. Ook de arbeidswetgeving is gemoderniseerd. Dit allemaal in het kader van de bescherming van de werknemer.

De bewindsvrouw feliciteerde mede namens de directie, staf en personeel van het ministerie van Arbeid, de totale samenleving met het 51-jarig bestaan van het ministerie en bedankt een ieder voor de geleverde bijdrage om samen met het ministerie de gestelde doelen te behalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Arbeid viert vandaag 51ste verjaardag