dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Arbeid beloont gehoorbeperkte jongeren na afronden computertraining

lees ook ...

Armoedegrens Suriname vastgesteld op SRD 7.396 na consultati...

De Nationale Loonraad (NLR) heeft het advies voor de vaststelling van een nieuw minimumuurloon overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Hoewel het...

Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft onlangs 17 jongeren van de Kennedyschool met een gehoorbeperking beloond met certificaten voor het succesvol afronden van een intensieve vier weken durende computertraining. De training omvatte essentiële onderdelen zoals Microsoft Windows, Word, Excel en PowerPoint.

Het doel van deze training was het vergroten van de zelfredzaamheid van de jongeren door hen relevante computervaardigheden aan te leren die ze kunnen toepassen in diverse aspecten van hun dagelijks leven. De training, verzorgd door Jamaata Education Center, resulteerde in vier best geslaagde deelnemers.

Deze vier jongeren ontvingen waardebonnen ter waarde van SRD 800 van Jamaata Education Center, die ze kunnen inzetten voor het volgen van een vervolgtraining naar keuze op het gebied van ICT. De certificaatuitreiking vond plaats op de Kennedyschool.

Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, benadrukt het belang van kansen voor alle groepen jongeren om diverse vaardigheden te ontwikkelen die hen zelfredzaam en zelfvoorzienend maken. Het verzoek van de Kennedy Stichting om deze jongeren te trainen in ICT-vaardigheden werd daarom ingewilligd, gezien het belang van deze vaardigheden voor hun toekomst op de arbeidsmarkt. Om de groep jongeren te ondersteunen, zijn passende maatregelen genomen, waaronder aangepaste trainingsduur en het inzetten van een tolk voor vertaling van instructies.

Het succes van dit project, in lijn met het SDG-motto “leave no one behind,” vervult Madhoeri Moenesar, onderdirecteur NJA, met trots. Het versterkt het zelfvertrouwen van de jongeren en draagt bij aan hun integratie in de samenleving, waar het gebruik van ICT onmisbaar is.
Renate Wartes, directeur van de Kennedyschool, uit haar dankbaarheid voor het ministerie dat deze historische training heeft aangeboden aan de jongeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Arbeid beloont gehoorbeperkte jongeren na afronden computertraining