woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie TCT vraagt vakbond bus- en boothouders actie op te schorten

lees ook ...

The government debates idea of switching its ministers aroun...

The government's rearrangement of the ministerial team is still up for debate. It is yet unclear whether there will be internal adjustments or if new employees will be hired. During the press conferen...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een dringend beroep gedaan op de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) om de actie die gevoerd wordt, op te schorten. Het ministerie is bezig met het vraagstuk rond het openbaar vervoer. Het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) is hier ook onderdeel van.

Er komt een nieuw tarievenstelsel voor de OBS, zegt de bewindsman. Dit traject is reeds ingezet. Na een gedegen onderzoek en in gemeen overleg met de OBS, zal de regering moeten komen tot aanvaardbare tarieven, die de overheid gelet op haar financieel raamwerk kan dragen.

De onderhandelingscultuur die de minister van TCT heeft aangetroffen als het gaat om vraagstukken betreffende het boot- en bus transport, behoeven een structurele aanpak in plaats van ad hoc besluitvorming binnen de sector. Er komen voor de uitvoering hiervan, vervolggesprekken met de minister van Financiën en betrokken partijen.

Het ministerie gaat niet voorbij aan het belang van de samenleving en werkt daarom aan een duurzame oplossing. Dit is reden waarom aan de OBS wordt gevraagd om de acties op te schorten. Gehoopt wordt dat er een spoedige oplossing komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie TCT vraagt vakbond bus- en boothouders actie op te schorten