donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie TCT haast zich met ordenen vervoerssector

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

Het nieuwe tarievenstelsel voor bushouders is nu een fundamenteel aandachtspunt bij de overheid. Doordat de Organisatie van Boot- en Bushouders (OBS)  in staking gingen vanwege niet nagekomen financiële afspraken vanuit het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme(TCT), zegt de regering te zullen komen tot aanvaardbare tarieven, die het ministerie van TCT, gelet op haar budget, kan dragen. Het Nationaal Vervoerbedrijf dat onderdeel is van het Openbaar Vervoer,  wordt door het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme ook aan een heroriëntatie en -structurering onderworpen.

De minister van TCT zegt een onderhandelingscultuur te hebben aangetroffen op het ministerie, die ad hoc besluitvorming en het ‘blussen van brandjes’ in de hand werkt. Dit, specifiek bij vraagstukken betreffende het boot- en bus transport, die een structurele aanpak nodig hebben. Voor de uitvoering van deze structurele aanpak van problemen binnen de vervoerssector, zal minister Jubithana de komende week vervolggesprekken voeren met de minister van Financiën en Planning en de betrokken partijen. Het ministerie zegt niet voorbij te gaan aan het belang van de samenleving in deze en zegt daarom te werken aan een duurzame oplossing.

De regering zegt dat gezien het belang van het personen verkeer te land en te water, zij een dringend beroep  doet op de vakbond om het daarheen te leiden, dat de reeds aangevangen acties worden opgeschort totdat er in een significante oplossing is voorzien. De regering geeft daarbij ook aan dat de minister van TCT altijd openstaat voor dialoog.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie TCT haast zich met ordenen vervoerssector