donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie ROS tekent MOU met Landbouw stichting

lees ook ...

Jogi anticipates taking effective action to lower the exchan...

Later in the afternoon, assembly member Mahinder Jogi (VHP) anticipates President Chan Santokhi will explain the situation with the exchange rate in a straightforward and understandable manner. The pr...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) heeft ter verbetering van de agrarische sector in Brokopondo, op het hoofdkantoor van het ministerie, een Memorandum of Understanding getekend met de stichting Landbouw Ontwikkeling Klaaskreek en Omgeving (LOKEO). Minister Gracia Emanuel, directeur Hermien Pavion van het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) en ondervoorzitter Sandino Ratling van de stichting LOKEO, tekenden de MoU.

De MOU betreft een agrarisch project dat op Klaaskreek uitgevoerd zal worden. Hiervoor heeft de stichting een landbouwgrond van 500 hectare ter beschikking. Deze zal in kavels verdeeld worden voor het planten van aardvruchten. Er zijn al boeren geïdentificeerd die samen met de Stichting en DAOB aan het projekt gestalte zullen geven. Ratling gaf aan dat een dergelijk project alleen uitgevoerd kan worden met ondersteuning van de overheid.

Het project staat met de ondertekening van de MOU formeel geregistreerd als een project dat de overheid zal uitvoeren. Ook bestaat de mogelijkheid nu om buitenlandse investeerders aan te trekken om hun bijdrage te leveren aan het success van dit project. Ratling zegt dat met de ondertekening van de MoU de stichting fondsen aan kan vragen bij multilaterale organisaties.

Directeur Pavion van DAOB zegt dat met dit project het agrarisch potentieel van Brokopondo benadrukt wordt. Pavion geeft ook aan dat de bewoners van Klaaskreek en omgeving kunnen rekenen op ondersteuning van het directoraat bij het uitvoeren van dit project. Ze hoopt dat Klaaskreek als voorbeeld kan dienen voor de omliggende gebieden om bij te dragen aan het nationaal agrarisch plan van de overheid. Het project gaat officieel over een maand van start.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie ROS tekent MOU met Landbouw stichting