woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie ROS krijgt naambord maar geen verfbeurt

lees ook ...

Nieuwe Leden Beëdigd bij Constitutioneel Hof Suriname

Het Constitutioneel Hof (CHof) heeft op donderdag 15 februari 2024 twee nieuwe leden verwelkomd: mr. Richel Apinsa als vicevoorzitter en mr. Geetapersad Gangaram Panday als lid. De beëdiging van deze ...

Het hoofdkantoor van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport aan de Roseveltkade is voorzien van een nieuw naambord. De onthulling heeft gisteren plaats gevonden in verband met het tweeënvijftigjarig bestaan van het ministerie. Bij het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk in 2020 heeft dit ministerie het beleidsgebied ‘Sport’ erbij gehad.

Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur sportzaken zegt dat het besluit om sportzaken te plaatsen bij ROS, niet zomaar is genomen. “Het is in feite om sportzaken te decentraliseren en er is specifiek voor Regionale Ontwikkeling gekozen vanwege haar structuur en bestuur op nationaal en regionaal niveau”. aldus de directeur.

Het ministerie werd in 1969 opgericht en heette toen het ministerie van Districtsbestuur en Decentralisatie. Door de jaren heen heeft het ministerie enkele veranderingen gekend, in 1988 kreeg het ministerie de naam ‘Regionale Ontwikkeling’. De minister van ROS Gracia Emanuël heeft in het kader van de onthulling en de jaardag  van het ministerie het personeel toegesproken.

De bewindsvrouw gaf aan dat ROS via de districtscommissarissen de decentralisatiegedachte van het ministerie uitvoert en zei het volgende aan het personeel. “We dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van het ministerie. Zodra we niet kunnen beseffen dat we het werk samen moeten doen, kunnen we nog niet zeggen dat we al daar zijn,” aldus de minister.

De directeur van Regionale Ontwikkeling (DRO) drs. Maverick Boejoekoe benadrukte dat het ministerie heel veel potentie heeft. Volgens hem moet een ieder van het ministerie dit jaar een extra bijdragen leveren om de doelstellingen, die de minister en het team hebben gesteld, te realiseren.

Het gebouw van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft ook een schoonmaak- en een verfbeurt nodig. Als er minder personen benoemt worden in dubbele functies, komt er wat geld vrij. Al wordt het gebouw desnoodst blauw of bruin geverfd dat  het niet zo snel vuil wordt. Het ministerie staat in het uitgaanscentrum aan de roseveltkade en het uiterlijk van het grote gebouw moet Suriname positief uitdragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie ROS krijgt naambord maar geen verfbeurt