dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie ROS instrueert aangifte wegens vandalisme bij NIS

lees ook ...

Unicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelz...

Unicef Suriname en Telesur hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het welzijn van kinderen in Suriname te verbeteren, met speciale aandacht voor hun mentale gezondheid, de ontwikkelin...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft de leiding van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) opgedragen om aangifte te doen wegens vandalisme nadat spullen uit het gebouw zijn verwijderd door een bedrijf dat eerder leveringen deed onder het bewind van voormalig directeur Joël ‘Bordo’ Martinus.

Volgens het ministerie heeft een rechterlijke uitspraak de vordering van het bedrijf voor renovatie van de kantoorruimten volledig afgewezen. ROS zet zich in om snel orde op zaken te stellen bij het NIS, zodat het personeel ongestoord kan doorgaan met hun werkzaamheden.

Tegelijkertijd is ROS actief bezig met het verkrijgen van financiering via een Public-Private Partnership om een grondige rehabilitatie van het NIS te bewerkstelligen. Op deze manier wordt de sportfaciliteit strategisch ingezet om de oorspronkelijke doelstellingen uit de jaren tachtig te verwezenlijken, aldus het ministerie.

Martinus, die momenteel nationaal en internationaal wordt gezocht, heeft een verklaring gepubliceerd op zijn Facebookpagina. Hij beweert alle renovatiekosten voor het Anthony Nesty Sporthal (NIS) uit eigen middelen te hebben voorgeschoten. Hij betreurt dat het ministerie van ROS zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden, wat heeft geleid tot de ontruiming op zijn verzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie ROS instrueert aangifte wegens vandalisme bij NIS