woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie ROS en KNVB praten over nieuw contract

lees ook ...

Brandweercommandant Wageningen krijgt verf van Dew’s T...

Vanmorgen heeft de Brandweercommandant van post Wageningen, S. Karioredjo, een partij verf en bijbehorende spullen ontvangen uit handen van DC Senrita Gobardhan. Met de verkregen verf zullen de mar...

Minister Gracia Emanuël van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport was op dinsdag 17 augustus jongstleden op het hoofdkantoor van het ministerie in gesprek met directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw, beleidsadviseur Valentino Nasa, KNVB-bouwkundige Gerrit Sahertos en specialist International CSR Partnership KNVB World Coaches Johan van Geijn, over de samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Binnen het huidige contract met de KNVB moeten er nog drie kunstgrasvelden geplaatst worden waarvan één op Livorno en twee in het binnenland. Verder werd het nieuw op te stellen contract besproken. Het directoraat Sportzaken heeft daarbij de punten aangegeven die zij graag daarin ziet opgenomen. Het ministerie wil verder naast het continueren van haar doelen ook graag meer kunstgrasvelden in het binnenland. Daarnaast wil zij met behulp van de KNVB meer atletiekbanen, multifunctionele velden, een wielrenbaan en zwembaden. Van Geijn gaf aan dat de KNVB bereid is enkele velden en banen in elkaar te zetten.

Het ministerie wil ook werken aan het identificeren en de verdere ontwikkeling van Surinaamse (voetbal) talenten wil Valentino Nasa dat talenten een stage krijgen bij een Nederlandse club om zichzelf verder te ontwikkelen. Directeur Touw Ngie Tjouw voegde daaraan toe dat deze personen aan bepaalde voorwaarden zullen moeten voldoen. Ook zouden deze talenten meer in de diverse woonwijken gezocht moeten worden en niet bij bestaande voetbalclubs.

Van Geijn gaf aan dat dit een moeilijk proces kan worden echter moeten alle mogelijkheden goed bekeken worden, zodat alles in nationaal belang plaatsvindt. De KNVB vindt het daarom een goed idee dat buurtverenigingen goed geordend worden.

Minister Emanuël  zei uit te kijken naar een goede en vruchtbare samenwerking in de toekomst. Ze hoopt dat het nieuwe contract, dat ook de zegen van de vicepresident heeft, op een realistische manier uitgevoerd wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie ROS en KNVB praten over nieuw contract