woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie Ros viert 51ste jaardag

lees ook ...

FAO geeft laboratoriumapparatuur aan LVV

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft op vrijdag 30 september 2022 laboratoriumapparatuur overhandigd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor ...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport viert op 28 januari haar 51e verjaardag. Het departement werd in 1970 opgericht en heette toen het ministerie van Districtsbestuur en Decentralisatie. Door de jaren heen heeft het ministerie enkele veranderingen gekend, in 1988 kreeg het de naam die beter bekend is bij de samenleving, namelijk ‘Regionale Ontwikkeling’. Bij het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk in 2020 heeft dit ministerie nog een beleidsgebied erbij gehad, de naam is toen veranderd naar Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS).

Vanwege de heersende COVID-19-pandemie kan het ministerie dit jaar geen groot feest houden, echter wil zij toch ervoor zorgen dat op deze dag de samenleving begrijpt waarvoor het ministerie staat. Het is goed te weten wat de toekomstvisie is van de huidige ‘Regionale Ontwikkeling & Sport’. Een van de belangrijke aspecten binnen dit ministerie is het decentralisatieproces. Verder is ROS overal in Suriname actief en gaat het werk dwars door beleidsgebieden van andere ministeries. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport heeft tegenwoordig vijf directoraten, te weten: het directoraat Regionale Ontwikkeling; directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DDAOB); directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS); directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI) en het directoraat Sport.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie Ros viert 51ste jaardag