maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie OW steunt initiatief Toerismecluster Commewijne

lees ook ...

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten ...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft afspraken gemaakt met de ‘Noord Commewine Toerisme Cluster’ over hulp bij projecten die zij uitvoeren tot het algemeen belang. Deze afspraken werd vastgelegd in een een Memorandum of Understanding (MoU) waarin afspraken zijn opgenomen hoe samen te werken aan de rehabilitatie van het 24 km pad, dat loopt door verschillende plantages vanaf Rust en Werk tot Bakkie.

Sebastiaan Spek, Vertegenwoordiger van de cluster was bijzonder ingenomen met de samenwerkingsovereenkomst die onlangs is afgesloten. Het ministerie van Openbare Werken tracht volgens de idee van ‘Public Private Partnership’ (PPP), waarbij de particuliere sector en de burgerij een dienstverlenende rol vervullen binnen het uit te voeren beleid van OW, met de sector een overeenstemming te bereiken over de input van de cluster voor gezamenlijke doelstellingen. De Noord Commewijne Toerisme Cluster is een organisatie die bestaat uit ongeveer 18 bedrijven, die allen opereren aan de rechteroever van de Commewijnerivier.

Er is nagegaan hoe het Noord Commewijnegebied tot ontwikkeling te brengen en gelijktijdig te promoten. Eén van de acties van de cluster is het oude fietspad dat loopt vanaf plantage Rust en Werk tot Bakkie, te herstellen. Volgens Spek heeft het fietspad een openbaar karakter en is geen eigendom van de cluster. Dit is de reden dat de cluster als private sector van mening is meer samen te werken met de overheid.

Het herstel van het oude fietspad valt onder het treffen van voorzieningen voor het verder ontsluiten van het Noord Commewijnegebied om zo de toerismesector in het desbetreffende district te stimuleren. Het ministerie heeft de cluster in dit kader voorzien van materiaal dat gebruikt is om een brug te bouwen te plantage Brouwerslust. Afgezien van het herstellen van het plantagepad aan de rechteroever van de Commewijnerivier zullen ook de aldaar gelegen aanmeersteigers worden verbeterd.

Minister Riad Nurmohamed zegt dit project van de cluster enorm toe te juichen en geeft aan dat zijn ministerie hulp zal blijven bieden waar het kan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie OW steunt initiatief Toerismecluster Commewijne