zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie OW pakt ontwateringsproblemen spoedig aan

lees ook ...

Awareness activiteit onder kinderen voor dieren welzijn

De IDB en IICA hebben het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bijgestaan om op 04 augustus jongstleden awareness activiteiten te ontplooien met betrekking ...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) gaat in alle districten structurele investeringen doen om de ontwateringsproblemen aan te pakken. Door jarenlang achterstallig onderhoud van de secundaire en tertiaire lozingen en kanalen blijven de ontwateringsproblemen toenemen. De woongebieden bleven steeds achter op de grote kanalen wat onderhoud betreft.

In de loop der jaren zijn er in Paramaribo veel woongebieden  bijgekomen met een afwateringssysteem dat niet voldoet. Als gevolg van defecte sluizen en gemalen in en rond Paramaribo worden er vaak meldingen gedaan van straten en woonerven die onder water staan. Het jaar 2021 is in het beleidsplan van de regering opgenomen als het jaar van  verkeersveiligheid en ontwatering.

Een nieuwe aanpak is dat de grote kanalen nu handmatig zullen worden schoonhouden. Dit is geldbesparend en  brengt met zich mee dat kanalen en lozingen te allen tijde open en schoon zullen blijven. De regering heeft besloten middelen vrij te maken om de meest noodzakelijke sluizen en gemalen die momenteel buiten functie zijn, te herstellen. Ook worden de kapotte pompen die jarenlang buiten werking zijn, spoedig vernieuwd.

Met de lancering van het Saramaccakanaal-project dat dit jaar nog plaatsvindt, zullen de afwateringsproblemen van een aantal gebieden worden opgelost. Een bekend gebied met wateroverlast is het Magentagebied waar de bewoners te kampen hebben met het onder water lopen van de woonwijken. Destijds waren er ontwateringssystemen in het gebied gedempt, wat nu voor wateroverlast zorgt. Mogelijk zal het gebied moeten worden opengegooid om het probleem tot het verleden te laten behoren. Het probleem van Paramaribo-Noord zijn de sluizen en gemalen die niet goed functioneren en waar de zware regenbuien van de afgelopen periode het probleem helpen  vergroten.

De komende weken brengt de OW-minister persoonlijk een bezoek aan deze probleemgebieden. Het totaalpakket aan maatregelen zal  binnen afzienbare tijd worden uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie OW pakt ontwateringsproblemen spoedig aan