zaterdag 15 mei 2021
24.4 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie OW implementeert nieuw beleid

lees ook ...

Stuurgroep Alcoa/Suralco geinstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi installeerde op 07 mei jongstleden de Presidentiële Stuurgroep Alcoa/Suralco. Met de instelling van deze Presidentiële Commissie, wordt de Onderhandelingscommissie B...

Er is nieuw beleid vastgesteld door het ministerie van Openbare Werken (OW) voor de uitvoer van grote projecten. Minister Riad Nurmohamed ging tijdens een persconferentie vandaag in op de nieuwe aanpak. Het ministerie heeft voorbereid dat alle goten van Albina tot Nickerie opgeschoond en wegen geëgaliseerd en bezand en bermen gemaaid worden. Momenteel beschikt het ministerie niet over kolkenzuigers, maar ook verstopte putten hebben de aandacht.

Wat de de grote projecten zoals aanpak van de weg naar Nickerie en rioleringsprojecten betreft, zegt de bewindsman dat deze in een ander format opgestart zullen worden. De leningen met de aannemers worden gereduceerd tot een bedrag dat realistisch is voor de staatsbegroting. Er zijn projecten teruggebracht tot wat topprioriteit is. Voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier kan elk moment een voorstel gedaan worden voor het te selecteren bedrijf dat moet starten met de feasibility study. Dit gebeurt in samenwerking met het Guyanese ministerie van Openbare Werken.

Over het baggerproject zegt minister Nurmohamed dat er vorige week al gunningsadvies zou worden uitgebracht. Echter is aan de bedrijven nog een week ruimte gegeven voor additionele informatie. De bewindsman hoopt de overeenkomst snel te kunnen sluiten zodat het project kan starten. Het ministerie heeft ook aandacht voor het fileprobleem over de Wijdenboschbrug. In dit kader noemde hij het IDB-project dat de vernieuwing van wegen, bruggen en verkeerslichten in de directe omgeving behelst en het baggeren van het Saramaccakanaal dat een door de Wereldbank gefinancierde projec. De managementkantoren van beide projecten komen op het terrein van het ministerie te staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie OW implementeert nieuw beleid