zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie OW heeft nu BAVPers

lees ook ...

Minister Ramadhin; hark yu eygi dyari fos yu taki fu di f’mi...

Schoenmaker hou je bij je leest, of uit het Surinaams vertaald is de boodschap voor de minister van Volksgezondheid: Amar Ramadhin, hark je eigen tuin voor je praat over de mijne. Over de hele kust...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft medewerkers een drie maanden durende opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) aangeboden die nu afgerond is. De twaalf geslaagden namen op maandag 01 augustus jongstleden hun BAVP-diploma in ontvangst in de grote conferentiezaal van Openbare Werken, waar ook de opleiding  verzorgd is geworden door docenten van het Korps Politie Suriname (KPS).

Rishi Akkal, Commissaris van Politie, tevens voorzitter van de examencommissie was  onder de indruk van het behaalde resultaat door de OW-ambtenaren. Hij feliciteerde de geslaagden namens het Korps Politie Suriname en sprak hen bijzonder veel moed in voor het uitoefenen van de functie. Rodney Bouterse, één van de participanten zei, dat het niet makkelijk is geweest om de trainingen te combineren met de dagelijkse werkzaamheden op het ministerie. “Desondanks hebben we ons best gedaan en de opleiding met succes kunnen afronden”, gaf hij aan.

Directeur Sergio Kadosoe van het directoraat Onderzoek en Dienstverlening zei  ter motivatie, dat de medewerkers nu naar de toepassing van het geleerde stof kunnen overgaan. Hij zei verder dat de nieuwe BAVP’ers hun kennis verder moeten ontwikkelen door meer uitdagingen aan te gaan.

OW-minister Riad Nurmohamed deelde ook zijn mening tijdens dit speciale moment en stelde dat de BAVP-opleiding een onderdeel is van de loopbaanontwikkeling en trainingsmanual van Openbare Werken. Door het personeel te blijven trainen kunnen de werkzaamheden veel beter worden uitgevoerd. Verder voerde de bewindsman aan dat er nagedacht moet worden over de veiligheid bij het OW-ministerie en hoe bepaalde problemen die zich steeds voordoen, structureel kunnen worden aangepakt.

De OW-topman verwacht meer initiatieven van deze groep en hoopt dat er wederom een flinke groep zich aanmeldt voor de tweede lichting. Tot slot feliciteerde hij de ambtenaren met de behaalde successen en attendeerde hen ook de verantwoordelijkheden en bevoegdheden te blijven handhaven. De beëdiging van de twaalf kersverse Buiten Gewoon Agenten van Politie door de Procureur-Generaal (PG) vindt heel binnenkort plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie OW heeft nu BAVPers