dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie OW doet aanbestedingen voor vuilophaal

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

Het ministerie van Openbare Werken doet weer openbare aanbestedingen voor het verrichten van werkzaamheden en diensten. Het ministerie is bezig rechtvaardigheid te brengen in het proces van gunningen aan bedrijven nadat in de afgelopen jaren vooral politieke vrienden vele gunningen kregen.

Minister Nurmohamed heeft daar nu een stop aan gezet. De nieuwe regels met betrekking tot gunningen bij de vuilophaal hebben als gevolg gehad dat de bestekken niet tijdig rond waren. Hierdoor heeft de aanbesteding later dan plaatsgevonden dan gepland. Dit had weer tot gevolg dat begin januari de contracten met de nieuwe aannemers nog niet getekend waren.

Eén van de veranderingen die doorgevoerd zijn is dat er nu met 1-jarige contracten worden gewerkt, die niet verlengbaar zijn. Hierna zal er een evaluatie plaats vinden door het ministerie waaruit moet blijken of de aannemer in kwestie weer mag deelnemen aan de volgende aanbesteding. Een ander doel van een 1-jarig contract is om iedereen een kans te geven het werk uit te voeren.

Als een aannemer in gebreke blijft wordt zijn contract onmiddellijk stopgezet. Door dit nieuwe beleid is er in de afgelopen periode niet optimaal vuil opgehaald waarvoor het ministerie zegt haar verontschuldigingen aan de gemeenschap aan te bieden. De contracten worden in deze maand nog allemaal in orde gemaakt, waardoor de vuilophaal overal weer genormaliseerd moet zijn.

Doordat veel wegen door de regen slecht begaanbaar zijn, willen of kunnen de dienstdoende ophalers niet rijden door zo een weg. In 2022 zullen vele wegen verhard worden door het ministerie van OW. Er zal eerst een pilot worden uitgevoerd, en indien succesvol zullen alle wegen worden verhard. Op de mensen die aan deze slechte wegen wonen wordt er vanuit het ministerie een beroep gedaan om tijdelijk op de ophaal dagen het huisvuil ergens centraal te plaatsen, zodat de vuilophaaldienst het toch kan meenemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie OW doet aanbestedingen voor vuilophaal