dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
4
(1)

Ministerie NH voert water awareness campagne

lees ook ...

VHP herdenkt 106e geboortedag Jagernath Lachmon

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft dinsdag de geboortedag van de eerste voorzitter wijlen mr. Jagernath Lachmon herdacht. Als hij in leven was zou hij 106 jaar zijn geworden. Lachmon wa...

In het kader van Wereld Waterdag op maandag 22 maart 2021, geeft het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) middels een Facebook awarenesscampagne invulling aan deze dag. Deze campagne heeft als thema ‘Valueing Water’ of liever ‘Het waarderen van water’. Er zullen korte video producties en tips op de pagina geplaatst worden. Dit, om de samenleving bewust te maken van de waarde van water en om er vooral zuinig mee om te gaan. De campagne wordt van 20 tot en met 29 maart 2021 gevoerd.

Het ministerie heeft onder andere taak te zorgen voor de voorziening van schoon drinkwater. In de context van United Nations Sustainable Development Goal 6: ‘Clean Water and Sanitation for all’ die in 2030 gerealiseerd moet zijn, zet het ministerie zich voor elke Surinamer in om hen toegang te bieden tot veilig, gezond en betaalbaar drinkwater.

Het ministerie van NH is zich bewust van klimaatsverandering binnen het milieu, en moet het publiek bewustzijn van schoon drinkwater vergroten. Het ministerie maakt ook beleid voor het aanbieden van relatief schoon drinkwater aan de bevolking. Deze Wereld Waterdag is een Internationale dag die sinds 1992 ieder jaar op 22 maart wordt gevierd. Voornoemde dag werd in een Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in een resolutie aangenomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie NH voert water awareness campagne