woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie NH lanceert groene energieproject met IDB-financiering

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft onlangs een significante stap gezet in de promotie van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie binnen zowel stedelijke als landelijke gebieden in Suriname, door de uitvoering van het door de IDB gefinancierde project, SU-G1001. In het kader van dit project, hebben op 25 en 26 januari belangrijke contractondertekeningen plaatsgevonden met de aannemers Elgawa N.V., Flux Electrical Engineering N.V., en Led Source Experts op het hoofdkantoor van het ministerie.

Elgawa N.V. heeft de taak gekregen om een 5 kilowatt on-grid zonnestelsel te installeren op het sportcomplex SOSIS, dat niet alleen in de eigen energiebehoefte zal voorzien, maar ook de mogelijkheid biedt om overtollige energie terug te leveren aan het net van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Flux Electrical Engineering N.V. zal een standalone off-grid zonnesysteem bouwen in de dorpen Wanhatti in Marowijne en Baku in Brokopondo, waardoor scholen en leerkrachtenwoningen van essentiële energie worden voorzien. Led Source Experts is ingehuurd om zowel SOSIS als de genoemde dorpen te voorzien van energie-efficiënte straatverlichting.

De keuze voor SOSIS weerspiegelt de behoefte aan verbeterde verlichting om de publieke toegankelijkheid te vergroten, terwijl de focus op de dorpen Baku en Wanhatti gericht is op het ondersteunen van de dagelijkse educatieve activiteiten door middel van hernieuwbare energie, evenals het verbeteren van de leefomstandigheden voor zowel leerkrachten als studenten. Daarbij wordt ook gezorgd voor het leveren van een inverter koelkast voor de leerkrachtenwoningen en inverter airconditioning voor de schoolbibliotheken, als onderdeel van dit vernieuwende project.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie NH lanceert groene energieproject met IDB-financiering