maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie NH geeft Inceptie Workshop

lees ook ...

Dc Bhola zal overleg voeren met trekkers protestactie 24 maa...

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft aangekondigd dat hij de trekkers van de voorgenomen acties op 24 maart in Paramaribo heeft uitgenodigd voor een overlegmoment. Ve...

Het Project Document van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in samenwerking met de UNDP: ‘Global Opportunities for Long-term Development of ASGM Sector Plus – GEF GOLD + in Suriname”, werd vandaag voorafgegaan door een Inceptie workshop ter voorbereiding van bovengenoemd document.

Binnen dit internationaal programma, worden er activiteiten op het gebied van chemicaliën en afvalbeheer uitgevoerd met financiering van de Global Environment Facility (GEF) die is  belast met het elimineren van schadelijke chemicaliën, die vallen onder het Minamata Verdrag. Het gaat hierbij om de vermindering van chemicaliën en afval onder andere door  het gebruik van schone en alternatieve technologieën. Het internationaal programma wordt gecoördineerd door Conservation International en in Suriname geeft de UNDP hierin ondersteuning.

Suriname trad in 2018 toe tot het Minamata Verdrag. Nadat het Minamata Initial Assessment rapport was gepubliceerd begon Suriname met het opstellen van haar National Actie Plan voor de ASGM in Suriname. Het ministerie van NH en het NIMOS ondersteund door de UNDP werken nu  aan de verdere uitvoering van een zevenjarig project: “Improving Environmental Management in the  Mining Sector of Suriname, with Emphasis on Gold Mining” (EMSAG). Dit project heeft onder andere als doel: kwikvrije goudwinningsmethoden in de kleinschalige mijnbouw in Suriname te introduceren om het gebruik van kwik in Suriname te verminderen en op de duur te doen stoppen.

De Inceptie Workshop heeft tot doel om tezamen met de stakeholders de gedachtegang achter dit project bespreekbaar te maken waarbij ook de details van de projectvoorbereiding gepresenteerd zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie NH geeft Inceptie Workshop