dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van LVV haalt kanalen te Alkmaar op

lees ook ...

Teleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid

Teleperformance levert een bijdrage aan werkgelegenheid. Het bedrijf eeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief al...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, heeft afgelopen week een aanvang gemaakt met de ophaal van lozingen in het ressort Alkmaar. Door de zware regenval werden de agrariërs in dit gebied getroffen door wateroverlast, wat onder andere te wijten was aan de dichtbegroeide lozingen. De agrariërs die hiermee te kampen hadden, namen contact op met de onderdirecteur van LVV-Regio Oost, de heer Ashwien Gangadin, die op zijn beurt de minister van LVV, Parmanand Sewdien, inschakelde. De bewindsman gaf onmiddellijk opdracht voor het ophalen van de lozingen in het getroffen gebied.

Het gaat om ophaalwerkzaamheden van in totaal 8.2 kilometers. De ontwatering van ongeveer 100 hectaren grond wordt hiermee ter hand genomen waardoor bijkans 250 agrariërs en 1000 huishoudens geholpen zijn. Het betreft agrariërs van Alkmaar, plantage Nijd en Spijt en Tamanredjo. De ophaalwerkzaamheden die ongeveer 14 dagen in beslag nemen, worden door het ministerie zelf uitgevoerd. Er is ook een planning gemaakt voor de aanpak van de sluizen en de wegen in het gebied. De sluizen zijn van doorslaggevend belang voor het reguleren van het water voor de arealen in de regentijd, het regelen van de afvoer en voor het behouden van het water in de droge tijd.

De boeren in de getroffen gebieden telen verschillende producten zoals watermeloen, podosiri, bananen, boulanger, citrussoorten, komkommer, cassave, kool en peper. Ze leveren hierdoor een behoorlijke bijdrage aan de voedsel- en fruitbehoefte van de Surinaamse bevolking. Een goede ontwatering van de betreffende landbouwgronden is daarom belangrijk zodat de productie niet verloren gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van LVV haalt kanalen te Alkmaar op