maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie kondigt bouw vrouwencellenhuis en andere faciliteiten aan in Nickerie

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft tijdens een persconferentie in Nickerie aangekondigd dat er verschillende nieuwe voorzieningen zullen worden gebouwd in het district. Minister Kenneth Amoksi, samen met de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, en de directeur van het ministerie, Sharma Lakhisaran, maakten de plannen bekend als onderdeel van een ministerieel bezoek dat plaatsvond van donderdag 25 tot zaterdag 27 april 2024.

Een van de belangrijkste aankondigingen was de bouw van een vrouwencellenhuis bij de gevangenis Hazard. Hierdoor hoeven vrouwelijke arrestanten niet meer helemaal naar Geyersvlijt te worden vervoerd. Lakhisaran benadrukte dat de aanbestedingen al hebben plaatsgevonden en de goedkeuringen binnen zijn, waardoor de aannemer binnenkort kan beginnen met de bouw.

Daarnaast werd aangekondigd dat er een slachtofferdoorgangshuis zal worden opgezet in Nickerie, evenals een jeugdopvang en een nieuwe brandweerkazerne. De districtscommissaris legde uit dat bij politiepost Waldeck al ruimte is opgeknapt voor jeugdigenopvang, in samenwerking met Unicef.

Ook de voorbereidingen voor het doorgangshuis voor slachtoffers van huiselijk geweld zijn in volle gang. Het ministerie van Financiën en Planning heeft onlangs een woning ter beschikking gesteld voor dit doel, maar er moet nog het nodige worden gedaan om het geschikt te maken voor de toekomstige bewoners en hun veiligheid te waarborgen.

Directeur Lakhisaran benadrukte dat de uitvoering van de plannen gefaseerd zal verlopen, waarbij de prioriteiten eerst worden aangepakt en vervolgens wordt voortgebouwd naar verdere voorzieningen.

Bekijk een deel van de persconferentie hier

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie kondigt bouw vrouwencellenhuis en andere faciliteiten aan in Nickerie