Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie van Justitie & Politie drukt tijdfraude de kop in

Geplaatst

op

Het Ministerie van Justitie & Politie, Juspol, heeft flink gesneden in de rekeningen. Zo is er voor miljoenen bespaard op o.a. telefoonrekeningen en zijn er nieuwe maatregelen getroffen met betrekking tot de overuren.

Gebleken is dat er de afgelopen jaren bij zowel het Ministerie als bij de korpsen van Justitie en Politie veelvuldig overuren werden geboekt terwijl er geen arbeid was verricht. Minister van Dijk-Silos heeft daarom bij alle diensten, waaronder ook het hoofdkantoor van het Ministerie, het aantal overuren drastisch terug gebracht. “Jarenlang is er gefraudeerd met overuren, maar het was gewoon een kwestie van het systeem doorprikken”, aldus van Dijk-Silos.

Sinds de nieuwe maatregelen wordt er veel minder uitgegeven aan deze posten. Van Dijk-Silos ziet graag dat ook andere ministeries deze aanpak overnemen want ondanks de crisis, en bezuinigingen van de overheid, wordt ook bij de andere ministeries te veel geld verspilt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen