Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie van Justitie bespaart SRD 14 miljoen door andere werkwijze

Geplaatst

op

Het afgelopen jaar heeft het ministerie van Justitie en Politie te opzichte van 2015, alleen al op overuren, ruim SRD 13,6 miljoen bespaard.

Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos is dit het bewijs dat er in het verleden sprake was van een oneerlijke werkurenregistratie.
Een groot deel van het bespaarde bedrag zit volgens van Dijk-Silos namelijk geboekte overuren. De minister kwam hierachter toen zij enige tijd geleden de urenregistratie bekeek en constateerde dat er bij een aantal werknemers een onjuiste weergave was van het aantal overuren. Bepaalde personeelsleden maakte zoveel overuren, wat in de praktijk zou betekenen dat zij per dag drie diensten draaien.

Sindsdien weigerde de bewindsvrouw dergelijke urenregistraties goed te keuren, wat zorgde voor een afname in het aantal ingeleverde overuren. Van Dijk-Silos benadrukt dat het hoge aantal overuren niet alleen bij politieambtenaren voorkwam en dat er bij de politie juist ‘de minst erge vorm’ is geconstateerd. Op welke afdeling de meeste tijdfraude is geconstateerd wil zij echter niet kwijt.

Totaal heeft het ministerie in 2016 ruim SRD 18 miljoen bespaard. Ondanks het feit dat Van Dijk-Silos trots is op dit resultaat denkt zij dat er op bepaalde vlakken nog flink bezuinigd kan worden. Zo vindt zij dat er, met name aan de interne communicatie, nog te veel papier wordt verspild. Zij overweegt daarom te investeren in apparatuur om de interne communicatie te digitaliseren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Web

    zaterdag 14 april 2018 at 23:37

    En als dank moet ze nu opstappen?
    Hoe heet dat ook alweer? Ohja: Stank voor dank.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |