Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie van Justitie bespaart SRD 14 miljoen door andere werkwijze

Geplaatst

op

door

Het afgelopen jaar heeft het ministerie van Justitie en Politie te opzichte van 2015, alleen al op overuren, ruim SRD 13,6 miljoen bespaard.

Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos is dit het bewijs dat er in het verleden sprake was van een oneerlijke werkurenregistratie.
Een groot deel van het bespaarde bedrag zit volgens van Dijk-Silos namelijk geboekte overuren. De minister kwam hierachter toen zij enige tijd geleden de urenregistratie bekeek en constateerde dat er bij een aantal werknemers een onjuiste weergave was van het aantal overuren. Bepaalde personeelsleden maakte zoveel overuren, wat in de praktijk zou betekenen dat zij per dag drie diensten draaien.

Sindsdien weigerde de bewindsvrouw dergelijke urenregistraties goed te keuren, wat zorgde voor een afname in het aantal ingeleverde overuren. Van Dijk-Silos benadrukt dat het hoge aantal overuren niet alleen bij politieambtenaren voorkwam en dat er bij de politie juist ‘de minst erge vorm’ is geconstateerd. Op welke afdeling de meeste tijdfraude is geconstateerd wil zij echter niet kwijt.

Totaal heeft het ministerie in 2016 ruim SRD 18 miljoen bespaard. Ondanks het feit dat Van Dijk-Silos trots is op dit resultaat denkt zij dat er op bepaalde vlakken nog flink bezuinigd kan worden. Zo vindt zij dat er, met name aan de interne communicatie, nog te veel papier wordt verspild. Zij overweegt daarom te investeren in apparatuur om de interne communicatie te digitaliseren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Web

En als dank moet ze nu opstappen?
Hoe heet dat ook alweer? Ohja: Stank voor dank.Advertentie

Suriname

Juspol opent politie-unit bij VCB

Geplaatst

op

door

Vlak vóór de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) en tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) een unit van de politie in gebruik genomen. Het departement wil met deze speciale unit meer zichtbaarheid van de politie in de binnenstad van Paramaribo. Justitieminister Stuart Getrouw zegt, dat dit project één is dat hij al lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in deze omgeving en de strategische doelen die Juspol wil bereiken, is het volgens Getrouw tijd om de unit te openen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust alsook de criminaliteitsbeheersing plaats,” zegt de bewindsman.

Volgens de bewindsman zullen vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer plaatsvinden. Getrouw heeft de VCB bedankt voor de ondersteuning en goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan, hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. De unit is een handreiking aan de samenleving voor een goede en betere dienstverlening van de politie, stelt de minister.

Volgens korpschef Roberto Prade is het de bedoeling, dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale Markt. “We hebben vaker van burgers vernomen, dat het lijkt alsof de politie die op de markt is gehuisvest, zich daar schuilhoudt. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef.

Hij heeft de samenleving opgeroepen om gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso evalueren en kijken hoe het zal werken. Waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen,” stelt de korpschef. De politiepost op de Centrale Markt blijft gehandhaafd.

Lees verder

Suriname

Bouterse: “Klacht tegen minister Hoefdraad is loze aanval op de regering”

Geplaatst

op

door

De klacht van de VHP-fractie tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bij de procureur-generaal, is volgens president Desi Bouterse een loze aanval op de regering. “Het is een een politieke stunt en zal geen soelaas bieden”, zegt het staatshoofd. De regeringsleider is op vrijdag 18 oktober in het praatprogramma ‘Bakana Tori’ via Radio SRS op diverse zaken ingegaan. De president benadrukt dat er niets aan de hand is en spreekt van spijkers op laag water zoeken.

Bij het lenen moet er volgens het staatshoofd niet alleen controle zijn, maar ook een stappenplan. Ook is belangrijk om aan te geven wat er met de lening zal gebeuren. De president verwijst voor wat dit laatste betreft naar de nieuwe Highway. Hij zegt dat er bij de lening voor dit project ook een hele commotie was, maar de weg zal straks een meerwaarde zijn voor de productie en het land. Het staatshoofd somde ook woningbouw, wegen en productie op als zaken die dankzij leningen van de grond zijn gekomen.

Over de Wet op de Staatsschuld zegt het staatshoofd dat deze duidelijk is, maar allerlei interpretaties kent. Hij heeft niet graag een wet, die voor velerlei interpretaties vatbaar is. Er zijn daarom een aantal voorstellen gedaan om hiernaar te kijken. Het grootste probleem volgens de president is echter, dat zodra minister Hoefdraad met grote financierders over een lening praat men tegenberichten lanceert, omdat ze weten dat het voor de regering een schot in de roos is. Het staatshoofd pleit voor verruiming van het leningenplafond en het bespreekbaar maken hiervan in het parlement.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X