Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie van Justitie bespaart SRD 14 miljoen door andere werkwijze

Geplaatst

op

door

Het afgelopen jaar heeft het ministerie van Justitie en Politie te opzichte van 2015, alleen al op overuren, ruim SRD 13,6 miljoen bespaard.

Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos is dit het bewijs dat er in het verleden sprake was van een oneerlijke werkurenregistratie.
Een groot deel van het bespaarde bedrag zit volgens van Dijk-Silos namelijk geboekte overuren. De minister kwam hierachter toen zij enige tijd geleden de urenregistratie bekeek en constateerde dat er bij een aantal werknemers een onjuiste weergave was van het aantal overuren. Bepaalde personeelsleden maakte zoveel overuren, wat in de praktijk zou betekenen dat zij per dag drie diensten draaien.

Sindsdien weigerde de bewindsvrouw dergelijke urenregistraties goed te keuren, wat zorgde voor een afname in het aantal ingeleverde overuren. Van Dijk-Silos benadrukt dat het hoge aantal overuren niet alleen bij politieambtenaren voorkwam en dat er bij de politie juist ‘de minst erge vorm’ is geconstateerd. Op welke afdeling de meeste tijdfraude is geconstateerd wil zij echter niet kwijt.

Totaal heeft het ministerie in 2016 ruim SRD 18 miljoen bespaard. Ondanks het feit dat Van Dijk-Silos trots is op dit resultaat denkt zij dat er op bepaalde vlakken nog flink bezuinigd kan worden. Zo vindt zij dat er, met name aan de interne communicatie, nog te veel papier wordt verspild. Zij overweegt daarom te investeren in apparatuur om de interne communicatie te digitaliseren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Web

En als dank moet ze nu opstappen?
Hoe heet dat ook alweer? Ohja: Stank voor dank.Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen