Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie van Justitie bespaart SRD 14 miljoen door andere werkwijze

Geplaatst

op

door

Het afgelopen jaar heeft het ministerie van Justitie en Politie te opzichte van 2015, alleen al op overuren, ruim SRD 13,6 miljoen bespaard.

Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos is dit het bewijs dat er in het verleden sprake was van een oneerlijke werkurenregistratie.
Een groot deel van het bespaarde bedrag zit volgens van Dijk-Silos namelijk geboekte overuren. De minister kwam hierachter toen zij enige tijd geleden de urenregistratie bekeek en constateerde dat er bij een aantal werknemers een onjuiste weergave was van het aantal overuren. Bepaalde personeelsleden maakte zoveel overuren, wat in de praktijk zou betekenen dat zij per dag drie diensten draaien.

Sindsdien weigerde de bewindsvrouw dergelijke urenregistraties goed te keuren, wat zorgde voor een afname in het aantal ingeleverde overuren. Van Dijk-Silos benadrukt dat het hoge aantal overuren niet alleen bij politieambtenaren voorkwam en dat er bij de politie juist ‘de minst erge vorm’ is geconstateerd. Op welke afdeling de meeste tijdfraude is geconstateerd wil zij echter niet kwijt.

Totaal heeft het ministerie in 2016 ruim SRD 18 miljoen bespaard. Ondanks het feit dat Van Dijk-Silos trots is op dit resultaat denkt zij dat er op bepaalde vlakken nog flink bezuinigd kan worden. Zo vindt zij dat er, met name aan de interne communicatie, nog te veel papier wordt verspild. Zij overweegt daarom te investeren in apparatuur om de interne communicatie te digitaliseren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Web

En als dank moet ze nu opstappen?
Hoe heet dat ook alweer? Ohja: Stank voor dank.Advertentie

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder

Suriname

Negen dames gaan voor titel Sa Ndyuka Uma contest 2019

Geplaatst

op

door
San Djuka Uma Contest 2019

Op 26 juli 2019 wordt het Sa Ndyuka Uma 2019 contest gehouden in de Anthony Nesty Sporthal in Suriname.

Het laatste Sa Ndyuka Uma contest werd in 2007 gehouden. De organisatie ligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma. Met dit initiatief beoogt de stichting de culturele en maatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeen en Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten.

Dames diemeedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma:
1)Dinge Romaica
2)Misdjan Zuwena
3)Bow Kedischa
4)Engelhart Marcella
5)Misiedjan Sudeska
6)Goddet Odile
7)Kodjo Rachel
8)Djanie Livinia
9)Toto Vhy-Shelt

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X