dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4.7
(3)

Ministerie EZ waarschuwt gemeenschap voor gevaarlijke rattengif

lees ook ...

China geeft de agrarische sector in Suriname een push

Suriname en China hebben hun eerste landbouwtechnisch samenwerkingsproject getekend op maandag 21 november 2021. Het gaat om het 'Agricultural Technical Cooperation Centre'. Het is de eerste samenwerk...

In Suriname is er illegale rattengif ontdekt dat uit de handel wordt gehaald. Het gif is tijdens controlewerkzaamheden van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) ontdekt. Dit product is zeer gevaarlijk voor mens, dier en milieu en het etiket voldoet niet aan de wettelijk vastgestelde eisen. Er is namelijk een actieve stof fluoroacetate, die niet vermeld staat op het etiket.

“Het product is illegaal ingevoerd. Winkeliers, die zich schuldig maken aan de verkoop hiervan, moeten er meteen mee stoppen,” waarschuwt de leiding van het ministerie. Als dit product toch op de schappen wordt aangetroffen, zal EZ genoodzaakt zijn om sancties op te leggen.

Op de gemeenschap, handelaren en winkeliers wordt een dringend beroep gedaan om, als zij in het bezit zijn van dit product, contact te maken met het ministerie. De inleveringstermijn is gesteld op twee weken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie EZ waarschuwt gemeenschap voor gevaarlijke rattengif