dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie EZ traint bestuursopzichters in prijscontrole

lees ook ...

Fuel problem has no current solution

The government has not yet found a way to comply with the oil company SOL's demand for payment of the past-due debt of more than SRD 250 million. The oil industry wants the fuel subsidy to go as well....

Het beleid van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) om de districtscommissarissen te betrekken bij het uitvoeren van landelijke prijscontroles, wordt nu uitgevoerd. De bestuursopzichters van Saramacca worden getraind in de procedures van prijscontrole door trainers van de afdeling Interne Markt en Consumentenzaken van het ministerie. Zij belichtten bij de training enkele aspecten, die vaak voorkomen in het veld. 

Onderwerpen, die tijdens de training op 6 januari onder andere aan bod kwamen waren het decreet E-2A, winstmarge berekening, letten op geijkte weegschalen, prijsaanduiding, vervallen goederen en smokkelwaar. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca, heeft in de planning om de prijscontrole in haar district ter hand te nemen.

De burgermoeder is ingenomen met het initiatief van het ministerie om haar bestuursambtenaren te trainen, zodat deze meer tools hebben om het werk te doen. De training werd ook goed ontvangen bij de groep trainees. Het plan van de districtscommissaris is er ook op gericht om gezonde concurrentie binnen ondernemingen in Saramacca te verkrijgen. Saramacca is het eerste district waar de trainingen zijn verzorgd en het is de bedoeling dat EZ ook de overige districten zal aandoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie EZ traint bestuursopzichters in prijscontrole