zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie EZ reageert op artikel over verhoging brandstofprijzen

lees ook ...

Grens samenwerking Suriname en Frans Guyana een ware uitdagi...

Vertegenwoordigers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, en het Franse Instituut CTG, die belast zijn met de bevordering van grensoverschrijdende samenwerking tussen beide landen zij...

Hieronder een reactie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) op het artikel ‘Nieuwe brandstofprijzen ingaande 10 februari 2021’. Waar dat artikel verschenen is wordt er niet bijgezegd.

”Zoals reeds bekend bij de samenleving, worden de pompprijzen in Suriname per aanvoer per oliemaatschappij vastgesteld, volgens een bepaald berekeningsmodel. Tot op heden wordt bij deze berekening de officiële koers van de Centrale Bank van Suriname, SRD 14.29 voor 1 US-dollar, gehanteerd. Tevens is de in augustus 2020 vastgestelde nieuwe government take ongewijzigd gebleven. De recente schommelingen in de pompprijzen in Suriname worden thans volledig toegeschreven aan de prijsontwikkelingen van ruwe olie op de wereldmarkt. Ook kunnen deze schommelingen leiden tot een verlaging of verhoging van de pompprijzen. De ontwikkeling van de pompprijzen in Suriname worden nauwlettend bijgehouden door het ministerie van EZ.”

Tot zover de reactie van het ministerie van EZ op bovengenoemd artikel waarnaar niet verwezen wordt met een link om te kunnen zien waarop deze reactie precies slaat.. Desalniettemin krijgt de burger wat informatie over de manier waarop de nieuwe brandstofprijzen tot stand zijn gekomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie EZ reageert op artikel over verhoging brandstofprijzen