zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie EZ faciliteert export met tweede editie Exportbeurs

lees ook ...

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd. ...

President Chandrikapersad Santokhi opende op 29 september samen met minister Rishma Kuldipsingh Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) de tweedaagse exportbeurs, georganiseerd door het ministerie van EZ, met een toost op lokaal geproduceerde wijn. Het evenement, gehouden bij het Roeli’s Event Venue, heeft als doel de export van Surinaamse producten te bevorderen.

Tijdens de beurs krijgen verschillende middelgrote en kleine ondernemers (KMO’s) de kans om hun producten meer bekendheid te geven en klaar te maken voor export. Daarnaast biedt de beurs de gelegenheid om informatie te vergaren over de benodigde stappen en instituten voor export en om te netwerken met lokale ondernemers en relevante instanties.

President Santokhi looft de ondernemers en de kwaliteit van Surinaamse producten. Hij benadrukt dat de regering ondernemers stimuleert en zich inzet voor een grotere afzetmarkt, zodat zij meer winst kunnen maken. Het staatshoofd pleit voor een transparanter en eenvoudiger exportproces.

Karishma Mathoera, directeur van Ondernemerschap bij EZ, merkt op dat bij de eerste editie van de beurs bleek dat er behoefte is aan meer informatie, met name over de benodigde documentatie en procedures. “Om dit aan te pakken, hebben we alle relevante instituten uitgenodigd om informatie te verstrekken over ondernemerschap en export,” aldus Mathoera.

Het ministerie wil ook aandacht vestigen op het Surge-project, gelanceerd in samenwerking met de Wereldbank. Bedrijven die minstens 3 jaar operationeel zijn, kunnen steun aanvragen om hun overcapaciteit te vergroten. Ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een matching grant van de Wereldbank ter waarde van US$ 100.000 per individuele aannemer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie EZ faciliteert export met tweede editie Exportbeurs