Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie Binnenlandse Zaken in Suriname corrigeert 200.000 foutieve stembiljetten

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op verzoek van politieke organisaties besloten om de ongeveer 200.000 stembiljetten voor De Nationale Assemblee en de ressortraad van de districten Paramaribo, Wanica, Marowijne en Sipaliwini te corrigeren. De vernietiging van de foutieve stembiljetten heeft vandaag plaatsgevonden onder toezicht van het Onafhankelijk Kiesbureau en het Korps Politie Suriname.

Op de stembiljetten in de districten Paramaribo, Wanica en Sipaliwini, komt de politieke partij SDU niet voor met het partijlogo. Dit, omdat zij geen digitale logo hadden aangeleverd en daarom met een demologo voorkwamen op de biljetten. 

Met het opsturen van de juiste gisteren, is dit gecorrigeerd. Een andere correctie betreft het dubbel voorkomen van een DNA-kandidaat van HVB. Dit kon worden rechtgetrokken, voordat de stembiljetten werden gedrukt. De laatste correctie was de vervanging van de foto van een kandidaat van de NPS in het district Marowijne. De partij had voor een mannelijke DNA-kandidaat een foto van een vrouw aangeleverd. Bij de controle was dit kennelijk niet opgemerkt door hen, omdat zij de finale lijst voor akkoord hadden geparafeerd. 

Op advies van het Onafhankelijk Kiesbureau is besloten om alle foutief gedrukte stembiljetten te vernietigen.  De stembiljetten van Sipaliwini waren nog niet gedrukt en kunnen nog worden aangepast. 

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Martine
zaterdag 16 mei 2020 18:03

Inspectie komt. Beginnen ze snel alles weer recht te zetten geen vals spel hoor.Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen