Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ministerie AW&J start project voor dropouts

Geplaatst

op

Banner 60x40 Cm Final Final Version 01

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) is gestart met het project ‘Van grassroot tot ondernemer’ Hierbij zullen werkloze en werkzame jongeren van 16 tot en met 24 jaar  om-, her- en bijgeschoold worden. Tijdens deze training zal de jeugdigen de  nodige ‘hard en soft skills’  aangeleerd worden om hun kansen om een baan te vinden te vergroten of om als klein ondernemer aan de slag te gaan.

Dit project duurt van november 2020 tot en met juni 2021  en wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank(CDB). De directe uitvoer en coördinatie van het project ligt in handen van het Onderdirectoraat  Arbeidsmarkt, onder leiding van Naomi Esajas-Friperson.

De trainingen zullen verzorgd worden in de districten Paramaribo, Wanica, Saramacca en Nickerie, omdat daar de grootste concentratie van de bevolking is. Er zullen 100 geselecteerde jongeren getraind en gecoached worden middels technische- en vakgerichte trainingen op het gebied van  horeca, toerisme en micro- ondernemerschap. Elke vaktraining wordt afgerond met een praktijktoets, waarna met goed gevolg de trainee wordt voorzien van een certificaat van het trainingsinstituut.

Degenen die ervoor kiezen om ondernemer te worden, zullen de nodige training, begeleiding en incentives krijgen om hun onderneming te starten. De personen die in loondienst willen, worden begeleid in het zoeken naar een baan.

De trainingen zullen verzorgd worden door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC).  –  culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen