dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie AW&J op straat vanwege huurachterstand

lees ook ...

Marowijne farmers trained on coconut cultivation

Sixty farmers from Marowijne have followed a training course about the possibilities that coconut offers. Cyraon Asoiti, chairman of the Cooperative Platform Agrarische Ontwikkeling Marowijne said tha...

Een  betalingsachterstand van drie jaren huur heeft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd. Al 03 jaar is er geen huur heeft betaald voor al haar kantoorvestigingen waaronder het pand waar het hoofdkantoor van minister Rishma Kuldipsing is gevestigd. De schuld van het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) is al US Dollar 682.000. De verhuurder heeft daarom het NJI de toegang tot het gebouw ontzegd.

In samenspraak met minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning is er een traject ingezet voor het aflossen van de US Dollar 682.000 schuld. Er wordt nu naarstig gezocht naar een gebouw om het instituut te huisvesten. Zodra er een gebouw is gevonden voor het NJI, zal er een aanvang gemaakt worden met voorbereidingen voor digitale verkiezingen. Minister Kuldipsingh zegt verder dat De jeugdparlementariërs hebben al 3 jaren geen vergoeding ontvangen. Er wordt ook een aanvang gemaakt met het uitbetalen van de jeugdvertegenwoordigers.

Kuldipsingh heeft vaker aangegeven dat het NJI en het Nationaal Jeugdparlement gepoliticeerd zijn. De bewindsvrouw ziet liever dat de voordrachten voor de verkiezingen van de instituten gedaan worden door scholen en jeugdorganisaties. Aanstaande vrijdag houdt de minister een persconferentie waarbij het Jeugdbeleid ter sprake komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie AW&J op straat vanwege huurachterstand