zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie AW&J op straat vanwege huurachterstand

lees ook ...

The 1 for 12 Foundation celebrates its 18th anniversary with...

The Whahaha Water Factory site on the Sophialaan served as the location for the 1 for 12 Foundation's 18th birthday celebration, which included donations to the less fortunate and to the donors. The o...

Een  betalingsachterstand van drie jaren huur heeft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd. Al 03 jaar is er geen huur heeft betaald voor al haar kantoorvestigingen waaronder het pand waar het hoofdkantoor van minister Rishma Kuldipsing is gevestigd. De schuld van het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) is al US Dollar 682.000. De verhuurder heeft daarom het NJI de toegang tot het gebouw ontzegd.

In samenspraak met minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning is er een traject ingezet voor het aflossen van de US Dollar 682.000 schuld. Er wordt nu naarstig gezocht naar een gebouw om het instituut te huisvesten. Zodra er een gebouw is gevonden voor het NJI, zal er een aanvang gemaakt worden met voorbereidingen voor digitale verkiezingen. Minister Kuldipsingh zegt verder dat De jeugdparlementariërs hebben al 3 jaren geen vergoeding ontvangen. Er wordt ook een aanvang gemaakt met het uitbetalen van de jeugdvertegenwoordigers.

Kuldipsingh heeft vaker aangegeven dat het NJI en het Nationaal Jeugdparlement gepoliticeerd zijn. De bewindsvrouw ziet liever dat de voordrachten voor de verkiezingen van de instituten gedaan worden door scholen en jeugdorganisaties. Aanstaande vrijdag houdt de minister een persconferentie waarbij het Jeugdbeleid ter sprake komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie AW&J op straat vanwege huurachterstand