dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie AWJ en Stichting Lobi bundelen krachten voor seksuele voorlichting

lees ook ...

Man dodelijk gewond bij rotonde aan Koningstraat

Vanmorgen is A.L. (61) tragisch om het leven gekomen bij de rotonde aan de Koningstraat. Hij liep dodelijke verwondingen op aan zijn hoofd en is ter plekke overleden aan de gevolgen van hevig bloedver...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en Stichting Lobi Health Center hebben overlegd over verdere samenwerking gericht op jongeren. Beide organisaties hebben jongeren als doelgroep en richten zich op seksuele voorlichting en reproductieve gezondheid.

Het directoraat Jeugdzaken van het ministerie richt zich voornamelijk op kansarme jongeren en risicojongeren, waaronder tienermoeders en vroege schoolverlaters. Het ministerie biedt deze jongeren training en begeleiding om hen kansen te geven om de school alsnog af te ronden of om zelfredzaam te worden, zowel als werknemer of als micro-ondernemer.

In de komende periode wil het ministerie de focus meer en meer leggen op voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid van jongeren, om zo het aantal tienerzwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) te verminderen, die momenteel een stijgende trend vertonen. In samenwerking met Stichting Lobi wil AWJ zich richten op seksuele voorlichting voor jongeren, waarbij bewustwording van de gevolgen van risicovol seksueel gedrag centraal staat. Hierbij ligt de nadruk op het maken van bewuste keuzes en het stimuleren van condoomgebruik en anticonceptiemiddelen onder seksueel actieve jongeren.

Stichting Lobi, een autoriteit op het gebied van family planning en anticonceptie, heeft het ministerie aangeboden een presentatie te geven over haar activiteiten. Het doel van het overleg was om te kijken hoe de samenwerking tussen beide organisaties verder verdiept kan worden.

Het overleg werd gevoerd namens AWJ door de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, bijgestaan door de directie van Jeugdzaken en het Nationaal Jeugd Instituut. Aan de zijde van Stichting Lobi leidde directeur Nensy Bandhoe het managementteam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie AWJ en Stichting Lobi bundelen krachten voor seksuele voorlichting