donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Vorswijk geeft dienstwoningen uit aan anderen

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

GBB-minister Dinotha Vorswijk en vicepresident Ronnie Brunswijk  ontkrachtten op dinsdag 17 januari in De Nationale Assemblee (DNA) dat er op Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne monumentaal gebied of monumentale panden zouden zijn uitgegeven.

De regeringsfunctionarissen reageerden op vragen van parlementariërs omtrent gronduitgiftes op Nieuw-Amsterdam. Het gaat om acht dienstwoningen die zijn uitgegeven aan personen die deze faciliteiten en/of perelen reedstussen de 04 en 37 jaar bewonen. De uitgifte van de percelen en woningen zou zijn geschied na goedkeuring van de Raad van Ministers (RvM). “Het is niet nieuw dat dienstwoningen worden toegewezen aan hen die daarvoor in aanmerking dienen te komen,” aldus minister Vorswijk, die zegt dat haar ministerie ook verzoeken heeft binnen gehad vanuit Onderwijs.

Volgens de bewindsvrouw wordt er in zulke gevallen volgens de normale procedure eerst een aanvraag gedaan, waarna toestemming of advies wordt opgevraagd van de betreffende ministeries onder wiens beheer zo een dienstwoning valt. Het gaat om dienstwoningen waar de mensen middels renovatie ook in hebben geïnvesteerd. “Als wij als regering propageren dat wij aan elke burger van Suriname een bouwkavel kunnen geven, dan vraag ik me af of het een zonde is dat ik als minister van GBB deze percelen heb toegewezen aan Surinamers die al meer 20 jaren daar hebben gewoond” zei de minister.

Zij informeerde het parlement dat het gaat om personen die 04, 20, 24, 34, 35, 36 en 37 jaar de woningen en percelen bewonen. De percelen variëren van 345 m2 tot 932 m2. Het toewijzingsproces is gegaan via de RvM, waarbij het verzoek op 09 juni is goedgekeurd en op 15 juni bekrachtigd. Er is vijf maanden gewacht op adviezen van de districtscommissaris, maar toen deze uitbleven zijn in oktober de stukken afgehandeld en uitgereikt.

Vicepresident Brunswijk ontkrachtte beweringen dat het om monumentale panden of monumentaal gebied gaat. Hij benadrukte dat aan de bewindsvrouw is gevraagd bij elke handeling voorzichtigheid te betrachten aangezien het ministerie van GBB in de samenleving onder een vergrootglas ligt(onder andere door zijn schuld).

De toewijzing en overdrachten zijn binnen de RvM besproken en aan minister Vorswijk is toestemming gegeven om met inachtneming van de wettelijke regelingen deze af te handelen.

Naast GBB zouden ook de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Openbare Werken (OW) hierbij betrokken worden, maar naar zeggen van de vicepresident had de RvM er geen bezwaar tegen dat de personen die al jaren de terreinen en woningen bewerken en bewonen hierover kunnen beschikken.

Hoe het komt dat deze personen de huizen bewonen is niet duidelijk. ook niet waarom er in de leerkrachtenwoningen bijvoorbeeld geen leerkrachten wonen

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Vorswijk geeft dienstwoningen uit aan anderen