vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Volksgezondheid oriënteert zich in Boven-Suriname

lees ook ...

Eerste resultaten voorstudie Corantijnbrug zijn binnen

Na een traject van voorbereidingen door Suriname en Guyana  werd op 04 mei 2022 door de Surinaamse regering aan het ingenieursbureau WSP Caribbean de opdracht gegeven om de nodige voorstudies te doen ...

Een team onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is op werkbezoek in Boven-Suriname. Dit bezoek is bedoeld om na te gaan wat de huidige situatie is in het binnenland als het gaat om de gezondheidssector.

De Medische Zending (MZ) te Brownsweg is als eerst bezocht. Na een korte rondleiding en presentatie over de huidige situatie en vooruitzichten vertrok de delegatie richting Pokigron. Vanuit Pokigron werd de reis voortgezet met de boot en werden de dorpen Abenaston, Soekoenale, Jawa Jaw en Ladoani bezocht door Ramdhin en de delegatie.

Tijdens het bezoek is direct van de gelegenheid gebruikgemaakt om de poliklinieken in genoemde dorpen te bezoeken. Hier zijn de meest nijpende zaken ter plekke besproken. Deze poliklinieken werden door het ministerie voorzien van mondmaskers om het werk op een veilige manier te kunnen doen.

Uit de diverse krutu’s is gebleken dat het niet duidelijk is waar men aan toe is met het huidig beleid met betrekking tot de Bazo-kaarten. Ramadhin sprak de bewoners toe en gaf aan dat er wordt gewerkt aan structuur en dat het makkelijker zal zijn wanneer SZF de mogelijkheid heeft om op Atjoni de kaarten te verstrekken.

Een wens uit het Boven-Surinamegebied is dat er een bezoek wordt gebracht aan de granman voor een kennismaking, maar ook om van gedachten te wisselen over het vaccineren. Ramadhin zal dit met de regering opnemen en er werk van maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Volksgezondheid oriënteert zich in Boven-Suriname